Followers

Saturday, October 17, 2009

Wohhh Penyakit

Sabtu yang biasa2 saja... Cuti hujung minggu ni sangat sunyi, Pn. Miemie merangkap roomate aku ke JB utk berjumpa dgn hubby beliau (Selamat pengantin baru buat Pn. Miemie ek, beliau selamat diijabkabulkan pada 4 Oktober lepas. Semoga bahagia hingga akhir hayat ^_^). So, tinggal la aku sorang2 kat bilik ni. Kosmet yg satu aras ngan aku lak, ramai jugak yg balik kampung.. Maklum lor, kampung dekat2 sajork.. yg tinggal kat aras ni cikgu cekgi yg duduk jauh2 je la...

Aher2 ni banyak beno penyakit yg menyinggah kat aku...aku pun tak paham. Vit C? sebetoi nah aku telan... (sedap toi yg chewable lak tu...waikiki)

Petang Khamis lepas tiba2 badan menggigil...perut tiba2 menggelegak... diarrhoea la jawab nya... dari petang sampai la ke malam aku menggigil kesejukan... (x pernah2 aku off kipas dalam bilik ni...huhuhu)






Ahaaahhh...gbr ni pulak, nampak tak anak panah kaler merah tu... sangat somel jerawat itu bukan?? yaaaa...dan sekarang apabila beliau sudah membengkak, kesomelan beliau semakin terserlah!!! Dah la tuan jerawat tu tak somel mana, pastu ditambah bengkak jerawat yg sangat durjana itu... bukan tak nak guna ubat2 jerawat, tp risau bengkak makin menjadik... lebih2 kulit aku ni jenis sensitif... (wohhhh...lama gak nak rawat kulit muka menggerutu ni dulu...wakaka)

Waktu mcm2 penyakit singgah kat diri ni kan, mcm2 hal yg kita fikir... (aku la...tak tau la org pun fikir apa yg aku fikir). Time mcm gini la kita fikir nak ssorang jaga kita... ahahhh!!! dats the big...big...poinggg!!! Tp setakat ni, saya sangat rindu kan mak saya di kampung halamanku yg tercenta... Beliau adalah doktor terbaik saya... Semasa saya sakit, beliau yg ambik berat pasal saya... Semasa saya demam beliau usapkan kain tuala basah d kepala saya... Khamis lepas pun asyik telefon tak mau2 bila dapat tau aku sakit... (dah la anak dia ni jenis liat nak jawab fon time sakit...hehe...--> sorry mama)

What ever it is, she is the best mom in my world!!!

Alhamdulillah, sekarang aku dah beransur sihat...cuma jerawat ni masih berbekas kat pipi yg sangat gebu ni (wakaka...)

3 comments:

SEN said...

hati2 rah utan nun..boh sampey ditandok dak sapi2..eheh

yarn said...

KEBEN
sekda sen...sekda sapi nandok...tp mun kerak iboh d cerita..nang asan nya bermain aras mek org tok...dah la dekat dgn toilet (kenjjj dak nya sen...)

AKU said...

balik la penang....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin