Followers

Tuesday, September 8, 2009

Dalam tak ada duwet tu...sempat lagi...merembat....

Ini semalam punya cerita...hoho.. tidak la terlalu berhabuk cerita ni utk dijadikan entry hari ini... Stret to da poing2, semalam buka puasa kat MarryBrown Changlun. Hadoihhh...sorgaaa tol dapat mam ayam cicah sos blackpepper...!!! *yummy olsss*. Tp tu laaa..dek kerana kelaparan dan kerakusan tangkap leleh kat sos blackpepper tu, aku mmg tak hingin pun nak snap gambar. Siyes dohh, sampai sekarang aku kecur lior kalo teringat sos blackpepper tu (antu blackpepper mmg cenggini kot). Yepppp...itu la hal yg aku nak ingatkan kat sini... --> Dalam tak ada duuuu sempat lagi rembat makan MarryBrown segala... apa nak jadi ngan aku ni... (abes la oat day aku!!!) --> hari ini aku skipped mam oat pasal mlm td tdo lewat, tak larat nak 'masak' oat (even yg instant punya). last2 aku minum ovaltine sajorkkk... *pomish to me SELF, jgn skip lagi...occayyyy!!!* -insyaAllah- ngiahaha!!!

Abes layan MarryBrown, singgah la Cmart kejap. Psstt...pssttt...aku pegi Watsons!! Vangga sangat ke ngan Watsons tu sampai kena bisik2 segala??!!! Tak....bukan vangga...cuma nak ingatkan --> Dalam tak ada duuu sempat lagi rembat Facial Scrub & Vitamin E (kulit jugak)!!! Hadoihhhh...tabiat burok bebeno!!! Tak sedar diri tak cukup duwet, beli gak benda alah tu...huhu... takpa la, benda nak pakai...bukan saje2 beli. tak gitu gadis2 & wanita2 d luar sana??? hohoho.... ---> i loikeee!!! ^_^

Selesai Watsons, TERsinggah la pulak kedai hp... tak...tak...aku tak beli hp. sekarang ni aku bukan pelajar under "PITIH PITIH END" lagi...(cuma penghutang kpd beliau shj). Mana ada duwet nak beli hp tu semua (walaupun tarikan hp tu mmg amat kuat...!!! saba...sabar...). Aku singgah pasal nak TANYA BATERI hp SE aku. Kalo ikutkan, dua2 bateri hp aku ni mei-Ngong! wallaaaa...hebat bukan? hp sampai 2 jibik, tp bateri hampeh dua-dua... jgn ingat org pakai hp sampai 2 jibik tu byk duwet ek uolsss.... tak ada perumpamaan sedemikian...(aku laaa...kalo org lain aku tak tau). Tp tak perlulah nak hebah dlm ni kenapa aku perlu sampai 2 jibik hp kan...

So, tanya punya tanya...bateri tu kembung...huhu... nak tak nak aku mmg kena beli gak. Mau tak beli kalo dua2 hp aku takleh guna masa aku balik Saratok nanti... Dahlah transit 8 jam kat LCCT!!! bateri mamp*s mcm mana nak kontek mak mintak suh amek aku kat epot Sibu (huhu...1st time balik nek flyte ke sibu. sblm ni balik nek flyte ke Kuching sajorkk). So, i choose SE than Nokia's battery... KENAPA? dah nama pun SE CyberShot...hoho... i loikeee snap gambor ye olsss.. Tengok la kualiti gambar Nokia dan SE CyberShot kat bawah ni. Kompem tau mana satu snap kai Nokia, mana satu snap kai SE... ^_^





-Ni la bateri yg aku beli semalam-
huhu...terbang gak sekeping not biru





-tak...tak...aku bukan promot CNI. tp aku mmg suka pic ni...sangat santek occayy!!!-
bukan setakat cantek, tp mmg soy Gold & si Manis kiwi tu sangat sodappp
Royal Jelly tu pulak sgt sesuai dimakan d bln posa plus Ester C
magic nya...tak lapar satu hari posa
magic bukan?
(dah amalkan tiap2 pagi masa start posa hari tu...)


Walaupun gambar tak lawa sangat kai nokia, tp aku tetap sayang ko wahai 6288 ku... Tak ada ko, aku tak buleh nak kontek family ku jauh d kampung ku yg tercenta...

So, nak dijadikan cerita --> Dalam tak ada duuuu tu sempat lagi bateri hp SE sejibik (sebijik lorrhhh...sajejorrkkk...)

Tak sabor nye nak balik raya... Parah gak purse makin nipis ni...huhu... Mintak2 la elaun kuar sblm aku balik nanti. aminnn...

Salam

2 comments:

SEN said...

idup K770i..!eheh..

yarn said...

to SEN
eheh!!! idup K770i juak!! ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin