Followers

Friday, February 19, 2010

BaD DaY...~~~ T_T

Aku tak ada mood...lusa dah nak start sekolah balik. Huhu... semangat masih merudum dan msh mengalami kejutan budaya yg amat terokkkk.... T_T ah, abaikan...

kisah pagi tadi...

tau kan benda alah ni??



Yup! Yup!
External hard disk aku
(status: masih hutang dengan bonda RM..... to buy dis thingy)
T_T


Biasa la, malam2 layan muvi yg aku sumbat dalam benda alah ni
kat bilik tidow umah sewa "baru" ni, mana ada meja segala
so, aku letak la lappy aku ataz korsi sekali ngan external h/disk mcm kat bawah ni




at laz, jatuh gedebuok ataz lantai yg mungil beralaz kan tikar getah
rona biru awan dania gitu...



...jatuh mcm gini taw...



bukan nya langsung tak berbaju mcm gini...





...masuk kat lappy, tak detect terossss...
T_T


bayar tak abes lagi
utiliti penggunaan tak sempat nak di optimum kan


ROSAK SUDEHHHH!!!




Ada solusen tak utk masalah external mcm gini?
takleh detect segala?
tolong la...
sayang sangat ngan benda alah ni
bertahun mengidam,
setahun baru pakai
dah rosak

"sendiri wat hal"
cuba kalo benda tu rosak tak pasal2? mesti dah sumpah seranah kat owner kedai jual benda ni...hihihi...

5 comments:

Dilla Yusof said...

emmm, kesian Yanti. Solutionnya akak tak tahulah Yanti. Cuba tanya guru2 ICT kat sekolah tu, mesti ada yg pakar tu..Jgn putus asa, usahlah berduka.huhuhu

yarn said...

DILLA YUSOF
ye akak...sedih sgt. t try tanya kat kawan2 or cikgu ict kat sekolah...thanx akak ^_^

Felicia F. Ramzi said...

aa caranya, eheh mungkin wiring dalam yang attach dengan connector nya loose. ambik tak skru driver kecik, bukakkan. cabut dan re-attach. pasya skru balit. then try. :)

*pengalaman gugok external ribu riban kali

yarn said...

FELICIA F. RAMZI
aaaa..tahap ribu raban??? otai agik la ktk gik...hahaa~~ thanx sis...lak mek coba... ^_^ kmk gik usaha carik skru driver kecik tok

AKU said...

wakaka..... yg aku nya ok je... slalunya aku yg xpandai jaga...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin