Followers

Friday, February 19, 2010

ngerepak...

Cerita pasal KPLI...hurmm, rasa2nya ramai yg sedang mencuba nasib d luar sana. InsyaAllah, doa banyak2 kawan2...ada rezeki, adalah tu. cuma beberapa hari lepas, aku ada terbaca luahan hati seorang hamba Allah dalam sebuah blog beliau, membuatkan aku betul2 rasa sedih...

terpulang la ye..kalo betul2 nak jadi seorang pendidik, tak payah teragak2, perasan bagus sangat dan mengata orang2 yg dapat belajo sebelum ni tak ada kualiti dan sahsiah yang mana dia jauh lebih baik daripada mereka2 yg lain...astaghfirullah... sekeji2 sejahat2 mulut aku ni, tak pernah pulak nk mengutuk mengata rezeki orang...

Kalau betul ko bagus sangat, buktikan! tak payah nak teragak2, bermonolog itu ini, tak yakin dengan keputusan la, orang tua paksa la, itu la, ini la.... hey manusia.... Rezeki Allah ada d mana2... terpulang pada keikhlasan hati kita mencarinya. Tp kalau ikhlas mu sudah terlebih sebegitu, sesuwai sangat la tu ko.....tetttttttttttt.....

Plis la.. Nak jd pendidik, biarlah hatimu seikhlas mendidik dirimu sendiri... Kalau diri sendiri dah tak betul....wallahualam...

Aku pun bukan perfect sangat...tp hari demi hari kita makin matang dan makin banyak belaja benda d sekeliling kita. Kalau kita dah block minda kita mcm tu, sampai bila2 pun diri mu takkan maju... Sedih tol aku baca kata-kata beliau...ish2...

Sudah2lah cik yarn...


PEACE NO WAR!




Nota kaki:
--> lamak ndak ngkah gamba dikmpun lam blog mek yg hacak tukkkkk...wakakakaka...!!!
--> kita manusia biasa...daripada kebiasaan kita, keluarkanlah kebiasaan kita kepada luar biasa...***

3 comments:

Felicia F. Ramzi said...

ney link blog ya?
maok juak membacaaaa

yarn said...

FELICIA F. RAMZI
nak berik link, tp sik nyaman ati juak mok merik...sum1 dat i really noe who she r...hihihi...mun mok maca berik emel ktk ngan mek (hehehe...)

AKU said...

yup... rezeki masing2...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin