Followers

Monday, July 26, 2010

air masak/air mineral/air suam/"skyjuice"

Assalamualaikum wbt


Soalan utk hari ini:
"berapa kali kah anda minum air masak/air mineral/air suam/"skyjuice" pada hari ini?"

ah, soalan tu tak penting
errr...banyak kebaikan/kelebihan dan kehebatan dengan mengamalkan air putih jernih tersebut
salah satunya adalah utk kecantikan dalaman uolssss
haha~~ google jek, banyak dah info berkenaan magic nya air jernih ni
sebolehnya elakkan pengambilan air berais..
kenapa?
salah satunya risiko apabila kita mengambil minuman berais semasa makan, ia akan melambatkan proses pencernaan di dalam perut kita
(wahhh..mak google je noksss)


ekceli aku ni pun bukanlah peminum "skyjuice" tegar yerrr uols
sekadar d pinggiran jerrr


tp bila mengenangkan krisis kekurangan gula semakin berleluasa sekarang ni
di tambah pulak dah dekat nak bulan posa dan raya
maklumlah, raya2 kan kena buat kek, biskut segala
so, jimat2 la sikit gula tu iyeee

(alasan tu noksss..!!)


sekarang ni aku dah start "berjinak-jinak" ngamal minum air suam segala
mmg bagi org mcm aku yg gemar manis2 ni
tekak rasa mcm nak terbakar pasal kena nahan minum air teh LIPTON
tp kena disiplin jugak
biasakan diri minum air suam
T_T


selain air suam
aku mula balek ngamal "greeN tea"
tabiat lama yg udah lama dipencenkan dan di delete dlm memori aku
tp sekarang, kena minum balik
toksin mencanak dlm badan nih



errrr...Japanese Green Tea ye nokss...
brand lain2 yg mahal2 tekak aku takleh blah
tak sodapppp!!!

yg ni lain dari yg lain
hehehe...
(kutuk la nak kutuk pun, aku tak minum brand yg korang minum)
-dah tekak aku, nak buat mcm mana-

antioksidan tinggi katanya
so, sila amalkan utk kesihatan dalaman anda
(yg taknak, sila abaikan saranan saya)


seterusnya...

apo ko bondo nih?



SE Tumbler aku daaaa...
apo jadah eh tumbler ni?

bukak jek katalog COSWAY
kompem ado!
menukarkan sumber air ion-ve ke +ve ke apo ke bondo
aku malas nak ambek tau
tp mmg aku ngamal yg ni sblm nelan air mineral

camno?
tuang je air mineral dalam ni lbh kurang 20 minit
pastu minum seperti biasa
badan sihat
minda cerdas
agaggaa...
(aku tak nak jamin apa2...nak tau kehebatan beliau, try ah sendiri)




Mcm gini la sumber2 yg aku telan hari2
(ecececehhhh...padahal baru 2 3 hari ni)
-maklumlah, kesedaran sivik tu lambat nak bersivik-
ahaha~~~

ahaaa..selain benda alah ni
cuba amalkan setiap pagi dan mlm sblm tdo
telan satu sudu besau madu lebah
utk apa?
kesihatan katanya
ahahaha~~~



p/s: dah banyak minum air, menjawab la kalian "bersahabat" dengan jamban aka toilet...agagagaga~~~~


wassalam

2 comments:

FaDLi said...

i luv green tea..... membuang toksik kotor dlm badann... hehhee

yarn said...

FADLI:
yesss...harussss luv green tea ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin