Followers

Saturday, November 29, 2008

Olivia dah abesss...

Akhirnya Sinetron Olivia telah melabuhkan tirai penamatnya dengan jayanya...!!! Tak tahulah kot2 korang pun layan ke tak sinetron ni...tp aku suka sangat ngan sinetron ni sbb storyline sinetron ni lain daripada sinetron lain kot... Ala, korang layan la sendiri, baru korang tau lain macam mana yang aku cakap tadi. Actually, sinetron ni dikatakan dikatakan sama/mirip dengan salah satu movie emputeh ---> she's the man (aku donlod dah, tp x sempat nk layan lagi..hehe), tp aku ada view sikit2 dan mmg sinetron ni mirip ngan movie tu... Aku tak nak komen lebih2 pasal tu, nnti korang tengok la sendiri (tu pun kalu korang nak ar..hihi)

Aku preview sikit la sinetron Olivia ni kat sini... Sinetron ni mengisahkan tentang seorang pmpuan yang bernama Olivia, dia ni suka sangat ngan bola sepak. Dah namanya pmpuan pastu minat bola pulak tu, kaum lelaki yg mental dia tak berapa nak penuh, telah memandang rendah terhadap kemampuan pmpuan untuk main bola sepak dan Olivia merupakan salah seorang daripada mangsa diskriminasi jantina dalam game tu... Even balak dia sendiri meremehkan bakat Olivia dalam bola sepak...bla..bla..bla... Bermulalah episod penyamaran Olivia menjadi cowok a.k.a lelaki yang bernama Ruben (nama abang kembar dia dlm sinetron ni) untuk menyertai team bola sepak Justine. Kebetulan pulak, si Olivia dah tangkap cintun dengan si Justine tu... Macam2 kejadian yang berlaku sepanjang Olivia menyamar sebagai Ruben dan sinetron ni berakhir dengan happy ending...

Selama aku layan sinetron ni, mmg kepala aku biol tahap power rangers la..haha... Gelak, marah, bengong, sengal, geram, semua perasaan tu ada la... Sebab tu kena layan sendiri cerita ni. Aku rasa aku suka sinetron ni, 1st pasal cerita ni love story (jiwang aku ni..). Sebab yg kedua pulak, pasal cerita ni tak ada sangat campur tangan mak bapak hero dan heroin. Kalau kita tengok sinetron indon sekarang, majoriti mesti ada kisah mak bapak yg masuk campur dalam kisah percintaan anak2 diorang. Kalau masuk campur suka kat hero/heroin tu tak apa, aku boleh terima lagi...ni tak, hasad dengki, materialistik dan semua yg jahat sewaktu dengan nya la.. Pastu sedap2 pulak buat mcm2 plan nk pisahkan hero/heroin then jodohkan ngan lelaki/pmpuan yg diorang suka... hissshhhh... Aku fed~up sangat disogokkan dengan jln cerita yg mcm tu... Letih mulut ni mengutuk diorang (hahaha...bongok kan, padahal tu cerita je...LOL). Sebab yg ketiga pulak, cerita ni tak dimasukkan unsur2 tahyul, ala yg ada pari2 tu semua, jin dan ntah apa2 lagi ntah. Eiii...aku tak leh la...bosan dengan cerita yg macam tu...!!! Sebab yg seterusnyaaa....korang pk la sendiri...haha...

Kat bawah ni aku upload kan sikit ending sinetron ni.. Video ni aku donlod dari youtube tp tak tahu nak bagi credit kat siapa pasal diorang pun upload from peng'uploader' yg lain jugak...hehe... Tak apalah, bagi credit kat 1st peng'uploader' yg upload sinetron ni la.

Ending Sinetron OLIVIA

video
--this video credited to caremz--
(4shared & youtube)

Nak layan episod lain? Rajin2 la search kat youtube...hehe... ^_^

1 comment:

shila said...

huhu.aku pun tgk gak... tp xla... terpikat sangat2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin