Followers

Sunday, May 17, 2009

Currently Watching...

Beberapa hari ni asyik layan DVD sajork saya punya kerja... Tp malam2 hari sahaja occay.. Siang2 hari saya sangat la tidak larat. Ekceli aku layan 2 dvd ni --> Twilight & Boys Over Flowers.

Lama dah tak buang tabiat layan cita2 ni semua semenjak tidak lagi memegang status penganggur tegar. haha... (aku sangat rindukan zaman itewww ^_^). Tp kali ni biar penat dan letih mana pun balik koje, aku menggagahkan diri switch on lappy yg telah berjasa besar terhadap aku tp amatlah hampeh apabila beliau sangat slow mengalahkan siput sedut. Erm, aku rasa siput sedut pun tak slow sangat mcm ni. hihi... (sowie my dear lappy, aku tetap sayang ko walaupun ko slow...) utk nengok cita2 kat ni.

Twilight ni aku dah brapa kali layan pun aku tak tau dah. Nengok bbrp kali pun aku rasa mcm tak busan. (Pasal baru tengok kot, tu yg tak boring). DVD ni budak yg bernama noi tolong belikan kat Sarikei. hehe...tima kasih noi.


DVD Boys Over Flowers ni pulak aku mintak Cik Not yang tolong belikan. Tima kasih jugak utk beliau. Aku rasa ni la buat pertama kali sepanjang aku layan drama dlm cd yg aku beli/donlod, cita ni la yg paling lambat aku habiskan (sehingga ke hari ni pun, saat aku taip entry ni, aku hanya baru abiskan 18 episod daripada 25 episod. tu pun aku byk skip pasal nak abes cepat...hehe... kat tengah2 konflik byk...tu yg tak syok). Lepas tu pulak, subtitle DVD cita ni ya ampun...bersepah2 la dia punya translation. Aku ingatkan aku punya bhs inggeris lagi teruk, rupanya subtitle cita ni lagi teruk dia punya BI. huhu... Punyalah aku gagahkan diri utk memahami apa yg dalam cita tu cakap dgn subtitle yg sedia ada kat situ. Kalau subtitle BI dah sebegitu rupa, apa lagi la subtitle yg BM punya. Lagi rambu ramba.... huhu... Mintak2 la cita lain tak senasib dgn DVD ni. Kalau la berterusan hasilkan buah tangan subtitle mcm ni, hancoooo... hancooo... kata original, tp subtitle nya...??? -- tak nak kumen lebeyyy... wakaka --





Notes:
++ dari dulu lagi gian ngan drama/pilim korea, jepun, taiwan. Siap beli rak lagi simpan suma CD yg dibeli dan di'burn'. Byk jugak berabes ngan benda alah tu... CD diutamakan, makan dikemudiankan. Tu yg sekarang terasa sangat tak ada bajet pasal dah byk diabeskan ke arah CD2 ni semua. hihi... jgn tiru aksi ini ye adik2... (adik2 sahaja occayyyy!!!)

++Congratez to Hafiz yang baru dinobatkan sebagai juara AF musim ke-7 semalam


++Selamat hari guru utk semua cikgu di seluruh dunia especially my mummy!!! u're olwez the bes mom!!!




PEACE NO WAR!!!

8 comments:

Su iJamm said...

sik eran mun ktk mdah suko ngan ciyo jepon o korea. muko nang ado mbah2 juak.. hehe.. samo la kito tuk.

yarn said...

+Su iJamm+
pandei lak ktk ngolok kmk su iJam...

note: i loikee sigie word ktk yo suIjam --> "MBAH2" ;P

kcynodia said...

boys over flower...

x tahan ngan adegan nya baling rantai lam swim pol, then jatuhkan diri lam air. tiba2 jak laki ya terjun n selamatkannya...lalu ingatnya....

yarn said...

+kcynodia+

hehe...ktk pun layan cerita ya? hehe...mena kata ktk, spoil feeling mek bila nangga adegan ya..sengaja jatuhkan dirik dalam air. hihi...

*heronya sangat comel... ^_^

macha_sezs said...

dah lama tak komen kat sini...

aku takut nak marathon drama2 korea ni..banyak sangat episod.

bahaya untuk kesihatan!

lalala~

yarn said...

+macha_sezs+
nampaknye anda betol2 mjaga kshtn anda..

k/d: lame da x k0men? Xpe,ko kan mmg jrg jenguk sini pun.aku phm...

SyFazidawaty said...

kak yarn,tabik spring kat ktk..hehe!mek ado byk koleksi cito lam external hardisk tp x juak ditangga2...huuuu

yarn said...

+Sherry+
makseh...makseh...hehe

koleksi dlm external? jeng..jeng.. ado can tuk!!! ado can external yo berambeh gumah tuk...adohhh3x!!! sherry, mek minjam!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin