Followers

Friday, May 22, 2009

gila kuasa dan keoptimisan

Sebelum aku taip entry ni, sempat jugak aku "melompat-lompat" blog. adakah istilah saya betul? Ikut suka la... Lama sungguh saya tidak mengapdet blog kerana dilanda kebizian dengan kerja. Well, minggu ni sekali lagi aku berdepan dengan masalah baru yg berpunca daripada user yg amat aku kagum dan orang yg sentiasa membuatkan aku rasa sentiasa berterima kasih terhadap beliau. Tak sangka, beliau itu kini pula yg semakin memporak perandakan hidup saya. oh, bukan hidup... tp porak perandakan keharmonian suasana kerja saya. Sungguh aku tak sangka2 bahawa beliau sangat kejam...kejam...kejam!!! Macam gila kuasa pun ada.

Bila timbul masalah mcm ni la membuatkan aku rasa mcm nak tukar profesion... cari kerja lain yg lebih harmonis (ada ke? hihi). Aku tengok orang lain keja, happy je. Mcm tak ada masalah. hahaha... pemikiran macam budak2 kan. Ya, aku mengaku, diri aku ni mmg seorang loser...!!! Big Loser ekceli!

Tp masa aku lompat-lompat blog tadi, aku singgah la blog cik tehais dan aku baca la entry dia yg bertajuk I'M LOSER kalu tak silap. Dipendekkan cerita, aku baca la komen2 yg dihantar oleh blogger2 yg singgah kat entry tu. Salah satu komen yg aku nak hylite kan kat sini:



"lumrah manusia, dek.. kita hanya nampak benda baik yang orang dapat, tapi tak nampak nikmat yang kita ada, tapi orang lain nampak."
**Su iJamm**
(aku tak ingat dah format A.P.A tu mcm mana, aku tulis je la mcm ni)



to Su ijam:
terimak kasih su iJamm, kato2 ktk sangat mendorong kamek utk menjadi lebih positif walaupun nang susah nak menjadi seorang yg optimis.







PEACE NO WAR!

5 comments:

macha_sezs said...

bagus!bagus!
be positive kay!

yarn said...

+macha_sezs+
pestime ko buat aku terharu en. macha!! Tima kasehhh atas sokongan anda... *sob..sob..*

Kamil L said...

hehe...yarn, sebenarnya hidup ya indah mun ada masalah. sb dengan masalah, kita akan ingat jalan hidup kita. Anggap lah masalah sebagai peluang untuk ke depan :) dan bila kita fikir masalah kita berat, cara yg terbaik kita padah ngan dirik kita empun, "mun masalah aku berat, org lain mungkin menghadapai maslaah yg lebih berat dari aku".

yo lah kan yan, bak kato urang, menasihati org lain adalah lebih senang dari menasihati diri sendiri, dan ianya akan menjadi lebih susah bila berlaku pada diri sendiri...samalah ngan kamek, mun ada masalah, penin juak palak..hahaha....

Su iJamm said...

sebena eh kmk merik nasehat ngan mek mpun juak yo..
bena kato kamil, mun urang lain senang to madah, mun kenak ke dikmpun lain gik cito eh..
sob...sob...

yarn said...

+Kamil L.+
nang bena nak kato ktk, pblem yo mmg indah. pblem yo senaeh mengajar kito utk menjadi seorang yg lbh matang dan menjadikan kito lebih pandei utk berdepan dgn critical situation utk maso depan. tp yo la, bilo PERTAMO kali berdepan dgn masalah pio, yo la menjadi masalah kerno kito belum penah nemu gik pblem pio.

tp yo la, kmk akan cobo jd lbh kuat utk berdepan dgn apo juak masalah. dats y i said, kmk akan cobo jd lbh +ve wpun nang susah utk realisasikan eh...

(pjg eh cito mek tek...hehe)


+Su iJamm+
sekali gik...makseh su iJamm... *sob..sob*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin