Followers

Wednesday, May 13, 2009

karangan panjang lagi...rugi kalu baca....

Semalam bos aku baru buat penilaian dan bagi markah utk prestasi aku sepanjang berkhidmat kat "situ" utk tempoh masa lebih kurang 4 bulan lebih (wahhhh..alhamdulillah, dah 4 bulan aku keja...). tima kasih bos sbb bagi markah yg mcm cekadak hampeh. aku tau dia kedekut sikit bab2 bagi markah penilaian ni (letih woooo aku...ada org tu, sesedap rasa je bes duduk kat ofis, main2 ngan lappy, layan tenet dari 8.00 pagi smpai 5.00 petang, dibelai oleh airCond) okeh, enufff!!! aku tak kata sapa2. aku cuma cakap org tu...siapakah org itu? wakaka...no kumen!!!

Baru kejap tadi, aku check smthg utk satu benda. Erm, benda apakah itu? hehe... Aku dapat panggilan temuduga. Aku sebenarnya takotttt... hati aku ni berbelah bagi. nak pegi, tak nak pegi...nak pegi, tak nak pegi... aku bukan tak suka keja kat sini.. mmg dah terlebih suka. maklumlah, kat tempat sendiri pulak tu, tinggal serumah dgn mak, kadang2 tak cukup duwet, ade gak orang sapot (wakaka... malu2... --> aku cakap kadang2...aku bayor, takkan tak bayor dow!)... nah, apa lagi yg aku carik. tak cukup sorga ke tu???!!! tp...tp...tp...aku perlukan sesuatu yg menjanjikan masa depan yg cerah utk jangka masa panjang. Bila2 aku boleh kena buang keja kat situ. tp tu la... byk benda yg aku pertimbangkan.


Nanti2 la fikir lagi. aku nak rehatkan otak kejap. letih dah keja satu hari ni.


Dari pagi tadi aku kena prepare staf deployment. huhu...sampai ke petang baru siap. well, keja aku bukan cuma duduk depan pc je mcm sstgh orang (sorga kan korang...?) huhu... aher2 ni aku selalu lambat turun keja. Pasal apa? Tak cukup tdo...asyik tdo lewat sajork.. --> Twilight punya pasal ah ni!!!! cita ni sangat BES! tima kasih utk Zie yg pomot cita ni kat blog beliau.

Bila lambat masuk keja, punch card pun asek 8.00 lebih2 sajorkk.. hadoihhhh!!! Memandangkan member aku dah selamat melahirkan anak beliau sebelum subuh pagi tadi, maka tugas2 beliau terpaksa kami buat sendiri (waaaa...baby, kembalikan mama mu utk kamekkk...). Tahniah to Nor sbb dapat baby baru (1st baby lagikkk...hehe). Maka, pagi tadi sampai ke tengah hari, aku belajar la cara2 nak key in benda alah yg member aku selalu buat tu. huhu... haaaa..!!! boleh punnnn!!! wakaka... --> sapa suh tak belajar masa beliau masih ada dulu....? padan muka aku! hakhikkk...

Erm, tengah hari tadi dapat berita baik daripada user. Siapakah user yg saya maksudkan? hihi...user yg paling susah d handle kini telah menjadi kamceng dgn KAMI-KAMI... (kenapa "kami" itu diganda dua?) no need to eksplen here. td dia dah bagi balik report yg kami submit minggu lepas. huhu...setakat ni, deduction utk bulan ni masih selamat. tak tahu la pulak masa dah buat verification nanti. huhu...sabar2... mudah-mudahan semuanya dipermudahkan oleh Tuhan. amin....

Ekceli, kat tempat keja aku tu pihak user tengah renovate buat additional building utk setiap building. Makanya, bos aku ni mcm tau2 pulak remind aku pasal SNF, VF ni semua. apakah itu? Saya sendiri baru nak belajar dengan beliau. Mungkin suatu hari nanti akan d update kat sini. dan mungkin jugak tidak (mengikut keadaan mood saya sekiranya saya rajin berfikir utk dimasukkan dalam entry sini. so, tak nak promise apa2.

Masa ni aku sangat2 perlukan ruang utk berfikir. tp otak ni mcm malas la pulak nak berfikir. hihi... apo ke heiii?? *sigh* aku sangat letih...betul2 letih...harus aku minum pati ayam Brand... (buang tebiat nak mampos, lagi gumok baru tau!!!). cukup saya merapu. Assalamualaikum...


Notes: Semalam tersengaja jumpa Encik B. alahhh, sengaja bukan pasal apa...bincang pasal kerja sajork. tak sempat nak menggatal...

8 comments:

joegrimjow said...

b for belalang??

yarn said...

*klep3x*
percubaan yg baek...tp bukan jwpn yg cukup baek...terima kasih kerana mencuba...hehe~~~

al-hussaini said...

B - Borhan kot?

awal nar juak boss kitak merik SKT...
bukan selalunya hujung tahun ka?

yarn said...

+al-hussaini+
SKT? PMS tauk mek...hehe...
erm, ya utk 1st quarter eval. memandangkan status 'saya budak baru bekerja', kmk msh dlm pemerhatian utk +/- 3 bln. Alhamdulillah, lulus! hehe...~~~

yarn said...

+al-hussaini+
lupak tek...

B - Borhan?

*terima kasih kerana mencuba...hihi..~~~ sila cuba lagi...

tehais said...

erkk.B tu..B tu..
Broadband kot..wakaka :P

SyFazidawaty said...

aihh..dah ado encik B?hmm..B-Bohari?hee!

yarn said...

+tehais+
alahai, mentang2 lor dah ade broadband kan...terus bagi jawapan B utk broadband...hehe...~~~

+Sherry+
Bohari? erm, jauh panggang dari api yo kak sherry...hhihi...(ingin wak nak unggah kak po dak odio) ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin