Followers

Saturday, February 7, 2009

hari ini di dalam blog

Bangun pagi hari ni, aku dah set dlm palotak kepala otak aku bahawasanya aku mesti hapdet blog aku ari ni... --> walaupun hakikatnya aku tak ada idea nak tulis entry apa *sigh*

Apsal sekarang ni aku makin tak ada idea nk hapdet blog aku? Kalau aku tengok blog2 blogger lain, sentiasa berhapdet. knp tidak blog aku?!!!

Ni kira nak buat imbasan semula la kiranya. Sebelum aku berjinak2 ngan blog2 ni semua, mmg aku tak tahu menatang apa blog ni. Dulu dlm kepala aku dah set, bila dgr je perkataan blog, its smthg like formal & ada formatnya yg tersendiri. --> nk tahu kenapa aku fikir mcm tu? pasal dulu, kalau aku dgr & tgk dlm tv blog ni tempat nk mengkritik, luahan pendapat wajah rahsia hati gitu... ;-D (tgk la betapa ceteknya pemikiran saya pada ketika itu). So, masa tu faham2 je la, aku cuma layan friendster, emel yahoo/gmail, chatting ym...ha tu je la kerja aku hari2, lebih2 pulak dapat cilok wireless free kan... (tima kasih kepada provider rasmi saya...hehe).

Lepas tu, satu transformasi berlaku dalam diri aku bila aku mula membaca blog isteri kazen aku. (nk aku bagi link blog dia ke? hehe...cari la sendiri. ada dlm blog list kat tepi ni) aieee, mcm bes la pulak bila baca semua entry dia. sangat terbuka dan memberi sumber inspirasi kepada aku utk berblog. oh, terima kasih Pn. Edda, kerana telah berjaya membuka minda saya. (alamak edda, takpe kan yarn pblish nama kat sini...? hehe... syhhhh...).

Tp masa tu aku masih tak kompiden lagi nak ada ruang dan blog sendiri. Tak apa, aku try ruang yg berskop kecik dulu, so aku try berblog kat fs pulak... tp satu je la, blog kat fs aku ni sunyi sepi je. nak kata mcm ckp sorg2, boleh kot. tak ada respon, eventho aku berblog ni bukan nakkan respon semata2, tp sekurang2nya aku ada interaksi dan komunikasi dgn org lain aka blogger2 lain. Boleh jugak bertukar2 pendapat dan saling berkongsi idea. Lebih kurang mcm ada hbgn timbal balik (betul ke apa aku merepek ni?) --> adakah permintaan saya terlalu melampau?

Masa tu jiwa aku dah meronta2...nk buat blog sendiri ke tak eh? ntah! aku tak nak buat. aku sedar diri gak, pasal tak ada idea bes2 nak share kat blog ni. pastu aku ni jenis yg suka suki nak share pasal daily life aku. biasalah, life... mmg aku suka share pun. bukan share apa, share pengalaman hidup. tp kan, masa tu kebetulan pulak fs under construction. sehari dua aku boleh terima lagi, tp mmg la masa tu construction fs tak habes2. aku dah naek fedap menunggu, internet lak free!! alahhh, rugi nya tak update apa dlm fs...hahahaha~~~ (manfaatin dong apa yg free kerana saya adalah freerider yg tegar! hoho...). maka dgn rasminya, WELCOME TO YARN'S WORLD mula membuka tirai rasminya pada 15 November 2008! *clap3x*

Kenapa Welcome To Yarn's World? Well, mcm apa yg aku cakap td... berkongsi pengalaman apa saja yg boleh dikongsikan. Bukan pengalaman org lain, tp pengalaman aku...aku yg bernama Yarn... so, pendek kata nya dunia Yarn. Masuk je blog ni, biar aku boleh rasa ini adalah dunia aku sorang yg punya (walaupun hakikatnya aku tak boleh hidup sorg2 --> aku dah rasa stay sorg2. tak suka! tak suka! i need sum1 to talk wif me! |sik ku mok berkakar ngn antu|). Maka, lahirlah Welcome To Yarn's World. Teman utk aku bercerita, bercinta dan menanges. So, dlm byk2 kawan, blog adalah salah satu medium dan teman yg aku pilih utk bersama2 dgn aku utk men'cheer' up kan hari aku --> cezzz, nak speaking la konon nya tek. tp aku suka ayat ya kohhh! |yarn: sukati aku la, blog aku! apa ko duli|

Setakat ni, aku dah baca bermcm2 jenis blog, ada d antaranya aku dah link. Ah, aku suka kalian! Kalian sangat kretip! Semoga kita sentiasa keep in touch dan sentiasa hapdet blog dgn idea2 yg bes, happening & kretip (walaupun aku sik kretip k..hehe)

Take care semua!
.....................
PEACE!

^_^

9 comments:

khairul onggon said...

Peace on earth.. we mean no harm.. we come in peace.. hehehe.. transformasi yg baguzzz.. cuma nak nanyak ktk ada Facebook x? Ahaks.. mun xda bagus ktk register sigek sbelum kenak kutukan maut dari kawan2 ktk hehehehe.. kipidap.. teruskan berblog..

yarn said...

+khairul onggon+
thanx bro atas sapot ktk. erm, ada mek fb, tp kmk terlalu pasif di sia...hehe...kenak kutukan maut juak kah mun pasif? hehe~~~

Wan_hazel said...

aok bena ta abg onggon ya....teruskan..hehehe..mek dolok mun xtegal kawa nngiso blog nya kat kmk,,xmek tauk binatang blog tok,,mek pun cam ktk wak lok...katak moden lam purung...huhuuh

Zatil said...

Selamat datang ke alam blog. Hehe. Mek ria direkemen kawan mek hal blog-memblog tok, yalah alu terpaut hatiku.

yarn said...

+Wan_hazel+
awok wan, kita sama... "katak moden dlm purung" hehe~~~

+Zatil+
thanx zatil...ktk terpaut? kmk pun sama...terpaut dgn dunia blog. mun x kenal ngn benda2 mcm tok, nang rasa jauh ketinggalan jak dgn dunia it tok...hehe~~~

Kamil L said...

Yarn, kitak pun kretif :D bukan senang kan nak nulis.. kamek salah seorg pembaca setia blog kitak eh :D

FaDLi said...

ooo... teringat indah saat2 camney kamek start berblog... kamek start blog pakey nganok orang jak... kontroversi sigek department universiti mek orang..... hehehe

yarn said...

+Kamil L+
hehe...makseh byk2 bro...
tp kmk tetap raso kmk msh kurang elemen kretip...hue3x

notes:
adakah sy terlalu demand? mgkin sik juak...

+FaDLi+
waaa...mmg sgt kontroversi mun berblog nganok org...haha~~~
mok d jenguk la entry pusaka ktk ya...hihi~~~

Anonymous said...

nsuk microsofts sabic fabianism exited generator someones rapid wheelchair bonds akhandanand
lolikneri havaqatsu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin