Followers

Tuesday, July 21, 2009

Alamak oiiii.....Padang BesaQ!!! -1st Stage-

Tamat kisah medical check up yg tak besh tu, maka bermula la operasi jalan2 abeskan duwet... --> duwet lagikkk. Gaji bulan Jun aku tak masuk2 lagi dohhhh!!! Parah aku kalu terus-terusan mcm gini... ;(

Blok hostel aku menginap ni, tak semua student balik kampung... Dan utk makluman semua eaaa, kat aras 2 ni aku ngan rumet aku berserta 3 lagi student yg satu kos ngan kami, jugak tak balik. So, diorang plan nak jalan2...then ajak la kami sekali. TIMA KASIH Cik Jah, Cik Yana dan Cik Along kerana sudi ajak kami ikut sekali.




Diorang ajak kami jalan2 di Padang Besar... --> mmg mengidam sangat2 nak pegi tempat tu.. maklumla, tengah carik baju yg ada size aku dan jugak ofkos survey barang mur...mur...(bak kato bro Oon).

Pagi Ahad tu lebih kurang 11.00 pg kami mulakan perjalanan dengan sebuah kereta sewa kancil kaler putih... Muat tak muat, kena muat jugak. Diorang semua kecik2, aku jek yg kurang kecik... Kui3x... takpe la..aku mengata diri sendiri... Masing2 tak tahu jalan ke sana, mmg ikut signboard bulat2 ahhh.. Siap salah jalan pulak tu. Tp tu la orang kata, "malu bertanya, sesat jalan". So, kami pun terjumpa la sorang mak cik yg dah berusia jugak tanya jalan nak pegi Padang Besar. Dengan loghat Utara dia, kmk pun angguk2 geleng2 je la dgr apa yg dia cakap. Paham tu mmg la paham. Sampai ati tak paham cakap mak cik tu... Punya la terangkan kat kami pjg lebar... ;) tima kasih mak cik.. ;)

Rupanya, tak ada la jauh sangat Padang Besar tu dari Changlun. Dekat sajork... jln pun senang nak hengat.. --> tiba2 rasa rindu kat Encik Sitam saya... ;(



Sepanjang perjalanan tu, kami dikelilingi dengan ladang tebu yg amat2 luas. Tengok kiri, ladang tebu, tengok kanan pun ladang tebu.... tengok live, mmg sangat santekkkk occayyy!!! --> ke aku sakai? lantak ko la labu... I'm Proud To Be Malaysian!!! Tak kaya ngan gula, tak tahu la nak kata apa lagi...hehe...

Okehh, tamat dulu untuk 1st stage ni... Kejap lagi la sambung balik... ;)

PEACE NO WAR!

Notes:
==> Rajin pulak hapdet blog, tp malas nak buat assignment. wakaka...daripada 7 assgnment, 1 je siap penuh dohhh!!!
==> mak!!! Nak pulang saratok bleh??!!! uhukkk...uhukkk...!!! (walaupun cungek, tp buat masa sekarang bukan tahap utk nanges lagi okehhhh!!!)
==> to cik Jot, mun mbak altis ke padang besar...sik do gaso agak sio. Jerayo eh 'ngam'! ;)

2 comments:

AmirFX said...

org malaysia yang paling kaya tahun lepas tokey gula.. takpe2 bangga jugak sekejap... hehe...

yarn said...

to AmirFX
yeahhh!!! Yeahhh!!! proud to be Malaysian!!! hehe... Rindu Sarawak kohhhh..... A place like no others katanya..... ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin