Followers

Sunday, July 5, 2009

Dugaan sungguh....

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua blogger2 sekalian. Walaupun baru seminggu tak update, rasa mcm dah sebulan tak jengok blog kesayangan hamba ni. huhu... Okeh, nak update sepantas yg mungkin.

Sangat susah sebenarnya nak menembusi dan menyelongkar blog aku ni balik disebabkan beberapa masalah teknikal. Tp masalah utamanya adalah kerana perkhidmatan wireless yg disediakan SANGATLAH LIMITED. Errr... utk update journey to Kedah yg dijanjikan sblm ni, nampaknya aku sendiri pun tak tahu nak realisasikan mcm mana, kerana nak update pun terpaksa pinjam Broadband hosmet... (terima kasih cik Mimi ^_^).

Pada 1 Julai 2009, Cik Yarn dengan rasminya menjadi pelajar semula...hehe... dan bermula dari tarikh keramat tu la, bermacam2 dugaan yg aku hadapi. huhu.. ==> masa kat UMT dulu, tak pernah pulak aku rasa mcm ni dugaannya...

Mcm biasa pagi tu mendaftar... errr, ada la bbrp perkara yg nampak sangat tak berapa sangat nak sistematik dari segi urusan pendaftaran. Apakah ia? Biarlah rahsia... hahaha... Ok, diteruskan lagi... setelah lebih kurang sejam lebih beratur, tiba2 kami diberitahu hostel utk stdent dpli penuh. ==> cuak! cuak! tp tak lama lepas tu kami diberitahu kami akan ditempatkan di bangunan yg bersebelahan dengan budak lelaki. Walaupun agak kisah, tp bila fikir balik daripada tak ada penginapan langsung, terima la apo ado nyooo....

Makanya, dengan senang hati kami pun ikut la kak yg bawak kami ke bilik penginapan tu...tak jauh sangat la kot. Errr...sampai je kat situ, bilik kosong hanya tingkat 4 dan 5! diulangi tingkat 4 dan 5 sahaja! Dah la tu, tak bagi isi nama kat tingkat 4 dulu, sbb nya kami kena penuhkan yg tingkat 5! Gila s*al! Aku redhhooo. terima apa adanya... nak tak nak, angkut la beg aku yg berat nya mencecah 15 kg dgn kotak yg seberat 5 kg ke tingkat 5. mak sabar nokkk...tak sabar kang, tak berkat pegi jauh2. kata nak belaja...fuhhh...sabar2.

Selesai angkat beg semua, kami diminta pulak berkumpul kat bawah sbb ada taklimat di dewan tuttt... bayangkanlah UUM sebesar mana... luas pemandangan dohhhh... kami dimaklumkan bahawasanya BAS TIDAK DISEDIAKAN! occayyy!!! fine2! sabar lagi... tp yg buat nya tak sabar, kena jalan kaki sejauh ada la lebih kurang dari umah aku sampai simpang Saratok kot, selama 4 hari! ye tuan2 dan puan2, 4 hari pergi dan balik jalan kaki utk orientasi.


Kat sini, dua perkara nak aku hylite kan...

1. jalan kaki pegi balik puluhan meter
2. naik tangga 5 tingkat selepas jalan kaki


Mau tak terburai isi perut. (tp pelik nya, tak kurus2 gak!)

Derita tu tak lama la sangat, pasal hari kedua kami dipindahkan ke blok yg sangat jauh. Errr...kena la angkut balik beg dgn kotak tu dari tingkat 5 pastu naik ke tingkat 2 d blok aku menetap sekarang. Hari2 yg seterusnya, bas disediakan pasal tempat tinggal kami ni mmg teramat2lah jauh daripada dewan/kampus kami (lebih kurang tinggal kat luar lorr...) huhu...

Dugaan mcm2... aku ni pulak jenis rapuh dan puah kato urg saratuok! haha... tak tahan, mula la rindu kat umah... mak, dan encik Sitam ku. kan bes kalau ada encik Sitam lebih2 lagi kalau nak pegi kelas. bleh suka suki jalan2 kat kedah ni...hehe...

Apapun, tak ada gambar yg perlu aku rakamkan. Jari tak larat nak snap gambar apapun sepanjang orientasi yg memenatkan tu. So, gambar ni je la utk tatapan semua...hihi...


bbrp hari ni asyik beli benda alah ni sajorrkk... abes duit bukan pasal beli makanan, abis pasal beli air mineral ni. dulu kat umah tak minum pun...wakaka


Update seterusnya? Tak tahulah mcm mana.... kalau boleh pinjam lagi Broadband ni, leh la update lagi. hehe.. tq mimi utk broadband nye... Bye olsss!!!

6 comments:

khairul onggon said...

UUM?? Wahhh wahh wah... selamat menjadi student-mudent.. hehehe...

hajiejump said...

salam dr kepulauan borneo..
peace&bananaz..
hohoh..
sabar jak la cik yarn..
mun lah i tk seorg superman,dh i tolg antar En.Sitam ke cnun..
xhai lah..
singan bln 4 thn br jak cnun nk..??
mbak "mbetis" jak la lok..
ukan lmk na yo..
jago2 dirik bebait d cnun..
jgn mancai2..
lidah jgn alu d adjust jd kaka utara..
bahai pok plg lak d tigak i mun pok kaka utara ndah atg ctuk lak..
hohoh..
ok..ngam..
saya suka kamu..
maju teruz..
pantang mundur..
okgo..!!

yarn said...

to bro onggon
tq bro... ;) aih, bila gik banja mek mekdi di kedah tek??? hehehe~~~

to tunggai i
timak kasih kpd tunggai i sorang tuk. nang ndak lupak ngenjen i. okeh, i akan ingat pesan2 pok. lamak wak i ganu nun marek, sik wak lidah i lekat kaka ganu. insyaAllah pok, Saratok sentiasa di hati i pok

Kim salam ngan encik sitam i pok. i sungguh bencik mbetis nektuk! hoho...

*wink wink* said...

kak yarn!
slmt menjadi student kak yarn..xdohai mbetis,yg penting ktk blaja bena2 cnun..xlamak biaso la ktk ngan life camyo..hee!gud luck k kak yarn! =)

Su iJamm said...

kmk jak ingat ktk jadi studen pom 5 tek..

yarn said...

To seripah pezidawaty aka wink wink+
makseh cik seripah. ndak mok mek mbetis. takwak hajiejump tuk mok na wak ruh mek mbetis eh. ndak mok, ndak mok, ndak mok (gedik modes). haha~~~

to su Ijamm
hoh, tidak laaa...mek cobo nak ngajar studen pom paip jak..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin