Followers

Friday, July 10, 2009

Dah stat kuliah...

Kuliah? hehe... kuliah tu perkataan utk masa degree dulu je kot ^_^. Sekarang ni sedap kot sekadar dipanggei kursus jangka panjang. Entahla...lantak la nak panggei apa pun. yg aku tau, aku yg tanggung azab nyeee...

Errr...ekceli kalau ikut kiraan betul2, kelas baru je seminggu (4 hari ==> ahad, isnin, rabu & khamis dari 8 pg sampai 6.30pm) tp penat nya ya ampunnnn!!! rasa mcm dah berbulan2 duduk kat sini. Siyes doh aku letih. Masa buat degree dulu pun tak ada la penat dan loteh melampau mcm ni. Dulu boleh je nak tdo kul 4 pagi pastu bangun balik pukul 6 nak pegi kelas pukul 8. Sekarang ni, kena bajet tdo awal pasal kelas dari pagi sampai ke petang. huhu... jadual yg aku rasa sangat la tidak efektif dan efisien (ataupun mungkin aku yg lambat nak pick up new envi nih? entah...aku mmg mcm ni... haha... lambat sikit nak terima pembaharuan. aku kolot? ya mungkin!!! haha... kadang2 terlalu cepat berubah pun tak elok gak).


Ngantok2 dlm kelas, sempat jugak snap gambar ni. Semua budak2 tengah pokus dengan lecture. siyes dohhh...aku ngantok dengan semua lecture2 ni. ada 7 lecture, so, 7 7 lcture tu la ngantok..haha~~~ byk aku kena cover balik nihhh...huhuu...


Cerita pasal kawan2 pulak, ada yg berasal dari Kedah, Perak, Pahang, Perlis.... Mana budak Sarawak???? huhu... diorang duduk blok lain, tu yg tak berapa nak rapat. huhu...


~Cik Yarn, Cik Cheetah dan Cik Ella~


~Cik Zira (ex-coursemate kat UMT dulu), Cik Mimi (rumet cik Yarn), Cik Dayah (ex-Coursemate kat UMT gak) & Cik Aqilah (tima kasih sbb kasi kita tumpang keta dia nak g kelas ^_^)~


Gbr tu bertarikh 6 Julai, nak update pun susah...so berpoka la dulu gamba2 tu baru bleh update. Kata redhooo kan bila sampai sini...


Nasi goreng ayam... Siyes, ayam goreng tu mmg sedap, tp nasik ada kureng sikit. tak berapa nak kena ngan selera aku kot. ~_^


Walaupun dalam tempoh yang tak sampai sebulan ni, jujurnya mmg aku banyak komplen itu, komplen ini (sampai mak aku pun risau ==> sorry mummy sbb selalu nyusah ati kitak...huhu). Tp orang2 di sekeliling terutamanya penyelaras dpli sendiri selalu bagi dorongan dan motivasi sama ada secara langsung ataupun secara tidak langsung. Beliau selalu ingatkan, kita hidup kat sini, jgn terlalu byk komplen. Kita kena terima seadonyooo... (haha...edit sendiri okeehhh, pjg lagi ayat dia. sampai aku tak ingat dah dia cakap mcm mana).

Pastu aku teringat lagi kata2 seorang pekerja bahagian perhubungan awam kat Uni ni tp tak ingat nama la pulak. Ayat dia yg aku tak boleh nak lupa "You are choosen by the God" ramai lagi kat luar sana yg mintak, keputusan elok2, pegi interview itu dan ini, tp kamu semua ni yg dapat.
|
|
|
Yeppp...bila difikirkan balik, betul apa yg beliau cakap. Ramai lagi yg susah payah, apply berpuluh kali, tp aku bernasib baik...dan mem"benar"kan kata2 beliau, i am the choosen one to be here. Sekali apply sahaja, terus dapat. Alhamdulillah. So, ini peluang dan jalan yg diberikan, harus jalani dengan redhooooo.... KATA CIKGU.... hiihi...redhooo la engkau cik Yarn... dan kurangkan komplen benda2 yg tak sepatutnya. Okeh, broadband harus dipulangkan semula kepada Cik Mimi... lama den pakai ni. Nanti kang, nanges lak broadband ni..

Bye olssss!!!



Notes:
==> aku nak broadband sendiri!!! Sabor2...seminggu lagi... harap2 next dak tu balik....huhu...
==> sangat lotehhhh...
==> again....miss my home, my mom, my sitam, my family....!!! @_@

8 comments:

[h]einsen said...

knk gambar time dlm kls x byk..rah cafe jak lebih tok..heheh..

yarn said...

to heinsen

adessss....gbr time kelas ssh mok ambik kohhh...lecturer mala nangga area kmk. pahal kah kmk pun sik tauk...haha...kali nya tauk kmk mok ambik gbr curi...kui3x...

gbr rah cafe ya harussss...kaming sun byk gik kali gbr rah cafe...hihi...

teazarra said...

sabo cik yarn....jadual pack mayb sbb cdak cramp smo bnd dlm sthun..boh bena lak beraie ngan encik sitam eyh....laja jak namena cnun.lak towak samo jd sekgu muahahahahha

yarn said...

to cik jot
muahahahaha....towak samo jd sekgu? gus2...pat towak salu ilang2 tym ngaja nak ooo...sekali sekgu sar ncarik, ge star asan towo...wakakakakak

kiki said...

Benar kata urg, nyaman belajar dr kerjo....

kcynodia said...

aku pun tengah ngantok tok...huhu

yarn said...

to bro kiki
nakah kato urang yo ohh? errr...boleh i terkecuali kah?? hoho...

to kcynodia
aiee, ngantok juak??? mun ktk ngantok, apa gik student ktk...huhu...

nasrul said...

jana wang hanya dengan klik rm 100 hingga rm 300 seminggu,sehari just view link kat bawah untuk maklumat :
free jer view la

http://jutawanklik.com?a_aid=7fd1a516

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin