Followers

Wednesday, May 12, 2010

DPLI

Assalamualaikum w.b.t

Kepada sesiapa yang apply DPLI baru-baru ni, anda dah boleh check status intebiu anda
Sila klik --> DPLI untuk check status anda

Kepada kawan-kawan yg ada apply, dan dah check status korang
TAHNIAH kepada yang berjaya dapat interview
kepada yg tak berjaya, jangan kecewa boleh cuba lagi kalau ada ambilan baru

tak dapat kali ni, tak bermakna rezeki kita pun tamat mcm tu sajork
masing-masing di antara kita ada rezeki masing-masing
yg penting jangan putus asa untuk berusaha mencuba

Kalau nak dikongsikan mcm2 cerita atau pengalaman rakan2 yg penah apply dpli ni
bukan senang utk di antara mereka sampai ke tahap skarang ni


Cerita 1:
Lepas grad, keja tak tentu masa...beliau pun apply DPLI, lepas sehingga ke tahap interview sajork.. Tengok muka beliau bercerita, jelas sangat menggambarkan dia betul2 kecewa sbb tak dapat dpli. alhamdulillah, 3 bulan kemudian beliau ditawarkan jawatan Pegawai Hal Ehwal Ekonomi...

Cerita 2:
Lepas grad, jd GSTT selama 3 tahun. Apply DPLI sehingga 4 kali dan kali keempat tu baru berjaya mcm sekarang... 3 kali apply hanya lepas sehingga ke tahap interview sajork



Alhamdulillah
inilah yang dinamakan rezeki masing-masing
terpulang pada diri kita sendiri utk memikirkan
bagi yang berjaya, usaha la bersungguh-sungguh
dah dapat peluang ni, hargailah ia
kerana ramai lagi kat luar sana
yang mengharapkan peluang seperti anda diberikan kepada mereka

kepada mana2 kawan-kawan yang tak berjaya ke tahap interview
jangan kecewa dan berputus asa
usaha dan usaha lagi
insyaAllah
ada la rezeki kalian

GOOD LUCK to all my dearest fwennsss...!!
^_^

wassalam

3 comments:

kitatauke said...

penat apply....huhuhu

yarn said...

KITATAUKE:
penat? apply berapa kali dah? takpa, usaha lg...kalo betul dah rezeki, insyaAllah, ada la tu nanti. cuma cepat atau lambat je bezanya... :)

kitatauke said...

yarn:betol...dengar..ade org apply..kali ke-7 baru dapat...sabar je la...:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin