Followers

Saturday, June 6, 2009

3 hari selepas Gawai

Mak tak larat nokkkk!!! Keletihan kemelandaan kediriku... Yupe, 3 days working afta gawai saya sangat la bz. tp syukur ya Tuhan, submission report utk "eksten" sudah mendapat kelulusan daripada pihak2 yg berkenaan. Terima kasih. Tidak perlulah saya pecut 120 km/h utk prepare semua documentation. Honestly, dis 3 days mmg aku tersangat la kebizian... Bukan kerana saya bz dengan kerja2 yang sepatutnya saya buat, tp bz kerana terpaksa menyambung kerja2 yang TIDAK DISIAPKAN dan DATA YANG D KEY IN TIDAK BETUL! Bukan aku nak berkira, tp kerja ni my assistant yang harus buat. Ai ofkos oso bz wif my own work yang berlambak2. tp ......... too malas to stori da moli. buat aku sakit hati sajork.


(Pagi)
~30 minit sampai ofis~


Dis pic was taken early dis morning when i arrived at office.
sangat messy dan tidak selesa occayyy!!!

no pc (sbb dah dipindahkan ofis sebelah, sbb aku jenis tak suka duduk sorang2 dlm bilik...hehe.. sangat sunyi. tak bes! aku suka kerja sambil sembang2 --> pssttt..ngumpatsss...ahaksss

no internet ofkos (mmg tak disediakan internet, yg ada pun cuma local internet for office use. dgr cerita ada kes penyalahgunaan --> ofkos not at our site yg buat hal!!! bcoz of other site, the whole site tak boleh guna internet! hampehhh!!! dats y takleh berblog segala time keja. wakaka... (PENYALAHGUNAAN) isn't it?? nope!!! hahaha

no tray! awal2 aku dah letak tempat lain. menyemak meja aku sajork. dah la kertas belambak.


(Petang)
~30 minit sblm balik~



Well, as ai said dlm entry sblm ni (wah, mak guna bahsa mat salleh noksss...even mak tak reti guna sepatah haram sblm ni...hihi..)...hujung bulan mmg masa utk sain menyain (bak kato pok kiki). Bz with the data dlm sistem, but oso manually sign all this paper...!!! (manually kah urang nyebut eh?)
Setiap awal bulan mcm ni la meja aku. Bersepah dan sangat tidak sedap mata memandang. Mood nak buat kerja pun hilang (hilang2 pun kena buat jugak!)

Nak balik umah,
nak mamam,
Nak "mengular" pun tak menyempat.
.SIYES DOHHH.

BZ apa kah ini?

bz kerana semua tugas2 member aku yg maternity leave aku terpaksa buat sendiri
huhuuhuhu....




PEACE NO WAR!!!

9 comments:

kamil said...

yo lah kan mun dah kejo...apopun, polah kejo bait2.. mun aso malas, mintak cuti, barang semnggu duak.hehehe :D

[h]einsen said...

meriah juak sambutan gawai cya owh heheh...

yarn said...

+Kamil+
coti? huhu...coti mek dah reserved utk ari rayo...hihi... waktu gik 'kongang' tuk, kejo jak bena. lak ndak 'kongang' gik, ruk nyuroh dak anak cucuk nyaro.haha..(mun jak ado anak cucuk..hahaha)

+[h]einsen+
meriah...mmg sangat2 meriah. meriah dengan report yg berlambak22222222 (sengaja diganda 2 byk2...hihihi)

Felicia F. Ramzi said...

tedah..boh benar gilak kerja, kelak sakit alu ktk gik cuti..:) pleasant sunday!

yarn said...

+Felicia F. Ramzi+
hehe...oteh2... tq ;)

Su iJamm said...

mun sikdo tray, mek urang situk banyak. ash tray.

yarn said...

+Su iJamm+
timak kaseh su iJamm...ktk nang salu ntam kmk lileh air mato piluk...terharu bah ado urang meng'offer' pertolongan. (",)

*wink wink* said...

kesian ktk kak yarn..kedong mek dah do di seratok tuk,mok juak nolong ktk cyo..nolong ngga jak lah..ahakz!

yarn said...

+SyFazidawaty+
tedah ngan kmk mpun. suIjamm wak nggak mok nuluong.... *sobb3x*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin