Followers

Wednesday, June 24, 2009

Tiket mahal...

Lebih kurang kul 10 setengah mcm tu cuaca mendung semacam sajork. aku mmg bajet akan hujan la sepanjang perjalanan nanti. Yeppp...i went to Sarikei semata-mata mau beli itu tiket... tiket pegi mana? pegi mana lagi kalu tidak ke Kedah. Wahhh...aku dok canang2 nak pegi Kedah. Ala...pomot la negeri2 dlm malaysia ni.. hihi..

Pagi yg suam2 kuku tu, kalu tdo mesti bes! Tp kena jugak teruskan perjalanan... Memang semestinya otw ke Sarikei tu, mmg hujan sangat2 lebat occayyy! Nasib baik bawak bfF sekali...sapa lagi kalu bukan dgn Cik Jot. Tima kasih kepada Cik Jot kerana sudi menemankan saya ke Sarikei... walaupun anda sendiri yang terpaksa belanja KFC gara-gara Encik Sapi... (LOL).. Kena double tenkiu la kalu mcm ni...


- Menu utk 2 orang-
(Snake Plate, Milo, Fries, Wedges)
Siyes nokkksss...mak lapaaa... driving dari pagi dgn tak bekfes nya
mau mak tak lapa noksss!!!



Okehhh...here my BFF...
cik Jot!!!
(special name for the special fwen)
boleh la hoh cik Jot




Ofkos ini adalah Cik Yarn...dengan menu beliau....
haha..
mmg sangat sinonim
ada yg tersenyum?
terima kasih....



Okeh, kembali ke asal... Kata nak beli tiket. mana gambar tiket nya? OKeh, sbnrnya aku tak ada selera nak snap gbr tiket tu... Kalu gbr tiket tu mcm tiket ...tuttt... sblm zaman gelapnya sblm ni, sah2 aku akan snap sekarang walaupun kondisi K770i dah mula menunjukkan reaksi -ve. Hehe... skrg ni sume print out guna paper A4 je. Jimat katanya... APa2 saje la labuuuu... yg penting aku sampai ke destinasi, sudahhh...


%
%
%
%


Aku: Amoi, boleh tlg check flight dari Kch ke Alor Setar. Err...MAS okay
Amoi: (!@#$%^&*(()_+/><;'}{) <---- dia dok tekan2 keyboard. mcm2 dia taip...cepat dohhh....
20 saat kemudian......

Amoi: Dari kch pagi....bla...blaa... dari KL ke alor setar....blaa..bla.....
Aku: Ok, berapa harga semua?
Amoi: tolak, campur, kos, tangen, punca kuasa.....okeh, semua RM 725
Aku: (dlm hati: Matilahhhh!!! Aku bawak pat ratos. mana nak carik lagi tiga ratos! Lahan*t tol! aku check aritu ada lagi yg hg promotion)
10 saat selepas bermonolog.......

Aku: tak ada yg paling murah ke amoi? saya orang susah...kais pg mkn pg <--- ayat mengada ni aku tak cakap doh
Amoi: semua harga promosi sudah habis. ini saja yg tinggal oooo....
Aku: Try check air asia pls (cuak tol ahhh!!! kang tak dapat satu tiket pun ari ni...mampossss! Belagak sgt nak naik MAS!) <-- aku naik MAS pun bukan suka suki....!!!
Amoi: (!@#$%^&*(()_+/><;'}{) <---- dia dok tekan2 keyboard mcm tadi..lagi laju...
20 saat kemudian......

Amoi: ada...ada... semua RM 297




Dalam hati byk legaaaa....
^_^



$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$





11 comments:

[h]einsen said...

knak sik meli k online jak..?mst dapat murah gik coz agent nya akan cas lebih kit bah..

tehais said...

sedapnya kfc tu..slurppp...posa2..huhuhu

yarn said...

+to [h]einsen+
mek sekda kad kdt kohhh...huhu... kad kdt adlh dilarang sama sekali buat masa ini hihi... wat to do? mok sik mok pun tpaksa meli sia juak...

+to tehais+
posa ke? takpe, nnti bukak posa ngan kfc k.. ;)

cik Jot?? said...

yah....hacak dow nm ku d ngkah eyh...hehehe

yarn said...

+TO CIK JOT+
namo ho nang harus hacak. hensem bergaya namo yooo...

[h]einsen said...

maybank online pun dapat bah..

khairul onggon said...

kmk maca 2 tek alu terus skrol ke debah nangga KPC ya.. alu tengngok eh.. gulp!...

Su iJamm said...

cobo tuka flight yo ke betong gak..
err.. cik jot yo gik single kh?

yarn said...

+to [h]einsen+
erm, tq 4 da info. ekceli kmk ada bengap BANYAK mun pasal benda mok beli on9 tok...hehehe....

+to khairul onggon+
yahhh...tengok ktk nangga tek? harus ktk spons kmk pegi kepsi mun ktk ada travelling d kedah kelak... ^_^

+to Su iJamm+
apo kaitan eh ngan betong ohh? erm... ai lop saratok poreba! gus nuka ke saratok jak.

errrr..cik jot baruk jak single tp sik sure dah mena2 available atau lom...hehe...mok nomboi tepon?

p/s: to cik Jot, ok kah jawapan yo? errmmmm....

cik jot a.k.a mamamia...nG said...

yah.....mamarazi dh do k jwb on behalf of me hehehe. bleh lantik jd PA tuk hahaha...kenak jak ka su ijamm nanyak status kesingellan ku???do calon ka?hehehe sela sela....

yarn said...

+to cik jot a.k.a mamamia...nG+
errr...ai sik masuok campoi....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin