Followers

Thursday, August 6, 2009

Koleksi Gambar sepanjang cuti H1N1

Update seringkas yg mungkin (aku cobaaaa...) Ini je sempat diupload dan jangan pandai2 nak download pulak... Penyalahgunaan kata nyaaa... nak download, silalah download gambar bunga matahari ke, gambar air terjun ke dan lain-lain lagiii.. (ayat skema kooo!!!).


26hb Julai 2009 (lebih kurang 6.45 pm)
Masing-masing tengah tunggu bas kat luar kampus. Tak boleh nak bayangkan mereka angkut semua barang2 dalam tempoh masa yg singkat kat depan kampus ni... kolej jauh bebenor dari area depan kampus ni... Nek mara liner kot.

Ni baru gambar kat kawasan luar kampus, tak tengok lagi mcm mane rupa kat changlun & alor setar.. Tak ada la pulak gambar nye pasal aku tak ke tempat kejadian. Tapi dengar ceritanya, mmg jalan jammed nak ke changlun dan a.setar.




Bila dapat cuti mengejut mcm ni, dalam kepala aku dah kosong. Tak tahu nak menyinggah dan berteduh kat mana. Aku ngaku, mmg ramai kengkawan yang ajak balik umah diorang, tp tu laaa...kepala ni asyik dok teringat dekat sepupu aku yg ada kat Kuala Terengganu... Terengganu tuuu...kenangan sungguh!!! Hihi...

Terima kasih utk kawan2 semua yang sudi ajak aku stay umah korang... Budi korang tak tau nak balas mcm mana. Walaupun terpaksa ditolak dengan baik, insyaAllah, sampai jugak kat umah korang nanti. Thanks to Cik Qilah sbb bagi bermalam kat umah semalam...hehe... sementara nak cari tiket ke KT kan... ;) pasal mlm 26hb tu semua tiket ke KT sold out kalau naik dari Kangar. Saja je tak naik dari A.Setar & Changlun, kompem abis nye... pasal semua serbu kat situ (dah yang tu paling dekat ngan UUM) Mau tak sold out, semua UiTM cuti pastu UUM pastu ada la jugak tempat lain yg cuti. Dengan reaksi yg sangat kuciwa, otw ke umah cik Qilah tu mmg frust gila2 lorr..


27hb Julai 2009 (9.45 am)
Sampai je kat alor setar, terus pegi kaunter tiket SP Bumi... aku nampak SP Bumi je waktu tu...haha pasal dulu cik Not selalu nek bas tu kalu balik belah utara ni. Pastu pulak, seat bas tu sangat la sodap dan luas... muahaha.. padan ngan kehendak pasaran aku lor...

Awal2 tu cuma tanya tiket pegi malam je... Tiba2 diorang cakap pagi tu ada bas!!! SYOK!!! SUPERB! MANTOPPP!!! Bes sehhhh dapat pegi!!! Lebih kurang kul 10.00 am mcm tu, bas tu memulakan perjalanannya... dengan tak sarapan dan beli air/makanan, masuk bas terus... padahnya, aku lapo dan sangat dahaga (kalu posa pun tak pa hari tu...haha)

+
+
+
+
+
+
+

Tadaaa!!!! Ini lah cousin cik Yarn yang ada kat Kuala Terengganu tu...
Cik apah atau Usu...


31hb Julai 2009
Masa ni kami kat Kuantan, East Cost Mall kata nyaaa... Besss!!! Memang jamu mata semata-mata. Maklumlah, elaun tak lepas lagi 3 bulan ni... Mampos tahap gaban tak ada duit ni..




Makan Time!!!!

Hohh!! Saat menaip entry ni, mengidam gila2 tengok gambar kat bawah ni.
Ada sesiapa alami perkara yg sama tak? Muahaha...korang tak rasa lagi.
sangat sedap sehhh!!!
Chicken Chop Black Pepper (RM 10.90)
Lokasi: Noodles ...... (sorry, aku tak ingat nama...haha tp mmg kat dalam EC Mall tu jugak)



Sila pokus pada gambar air gelas tinggi tersebut!!! Sangat sedapppp!!! Padan dengan hargaa..
Ice Age RM 6.++ (tak hengat jugakkk..)




Mama usu pulak order kuetiaw goreng RM 6.++
Sila pokus pada pinggan yg digunakan. Mmg sangat luas occayyy! Pinggan luas, kuetiaw pun harus luas sehhh!!!
Lupa la pulak nak snap gambar air mama usu ni...hehe..
dengar cerita mmg sodap air beliau...



Okeehhh...
ni pulak menu usu...
tak tau la pulak nama air tu... mi tu pun tak tau nama apa..
haiyohhh...how come me!!! lupa..lupa...
berapa kilo semut aku telan, aku pun tak tau!

[usu semakin kurusss... usu, mintak resipi maintain slim... ;)]


Cakap pasal kenangan pulakkk.. 1hb Ogos 2009, ai jejak kan kaki ai balik kat UMT!!!!
Waaaa...setahun sudehhh selepas selamat bergraduat tanggal 14 Julai 2008.
Gambar bawah ni kat depan library.. dulu tak ada logo UMT ni kat sini rasanya.. tu yg snap gak tu. Snap dalam keta je.




2hb Ogos 2009 (3.00 pm)
Siap sedia nak ke rumah Cik Eyra pulak... Jerteh!! Here i come!!!
Kenangan lagi sehhh!! MBKT, tempat salu merayau2 shopping kain n tudung...
hehehe...




Dari KT ke Jerteh, kos lebih kurang RM 10.80 (tidak termasuk tambang teksi)
haha...



4hb Ogos 2009
Selamat sampai kat UUM pagi tu lebih kurang pukul 5.30 am
Naik dari Jerteh pastu turun kat Changlun
Dengan tak cukup tido dalam bas, tp maintain boleh snap gambar dalam kelas...
siyes sehhh...ngantok!!!

(haippp zira...senyum sikettt....!!!)

^_^


Di kesempatan ini, aku nak ucap berbanyak terima kasih kat Usu sefamily banyak sapot cik yarn...hehe... Setahun sik temu ngan usu, at last...temu juak gara2 cuti H1N1... terimak kasih utk segalanya ^_^
Terima kasih jugak buat Cik Eyra (tak ada la pulak gambar beliau d snap...lupa lagik) sbb sudi sponser tiket balik, KFC dan kenalkan geng baru kat cik Yarn... sama pesen ngan aku lak tu... ^_^
Terima kasih utk Cik Qilah, Cik Ella dan Cik Cheetah kerana susah payah teman aku cari tiket ke terengganu hari tu. Tak ada korang, tak tahu la aku mcm mana...



Notes:
==> Inilah paling ringkas aku boleh buat...wakaka...
==> Masa ngerepak tamat sudehhh...nak siap2 g kelas la pulak... (kompem ngantok ah pasni!)

tata

2 comments:

kcynodia said...

bestnya berjalan2...di kuching tok xpat nak jln2...jerebu jak kejanya....

yarn said...

to Kcynodia
aok, nang bes bejalan2. tp sengsara juak bila jalan2 poket kosong.. hihi..

aok, mek nengar sarawak jerebu kohhh.. susah ati ngenang family... mintak2 sik lamak la jerebut di sarawak.. *amin*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin