Followers

Wednesday, August 12, 2009

Satey Radix...sila cuba try test... ;)

Errr...pertama sekali, apo kabar urang saratok kohh??? hoho..mak bagitau sekarang ni sejarah Saratok dilanda kemarau...tak ada air... Kesian dengar cerita mak terpaksa berebut2 nak amek air dari lori JKR. Dah lama tak hujan kat sana.. harap2 la hal ni tak berpanjangan... Semoga mak aku sihat dari demam cepat2... (amin 40x)

Kat sana berlaku krisis air, aku kat Kedah ni pulak tetap jalan2 cuci mata... ;) *steady jak anak mak tuk jalan waima nyo tauk kampung nun sikdo air, sik juak mok nolong ngangkut air...hehe... --> nipo ngan eh, aku d Kedah, beliau di Saratokku yg tercenta...*


Mcm biasa la, aktiviti lepas kelas CIk yarn, cik Qilah, Cik Cheetah, cik Ella dan Cik Mimi mula la meronda2 kat area varsity Mall... pasal kat situ ada ekspo... lebih kurang seminggu kot ekspo tu. Letih la konon nya kelas dari pagi sehingga la ke petang. Dalam kelas tetap maintain ngantok walaupun tdo 8 jam lebih... ngeh3x... sampai kat Mall, singgah la gerai Radix atau HPA... alaaa...mana2 la korang suka nak panggei apa pun.. yg penting, kenal Radix pun dah ok...kenal HPA pun ok... ^_^. Plan awal nya cuma nak rasa satey Radix tu je... Ekceli semalam dah sampai pun gerai Radix tu, tp tak beli apa pun pasal dah makan siap sebelum ke Mall. So, keinginan utk merasa ayam goreng RFC yang diwar2kan amat la kaw2 dan mantop itu terbantot dek kerana kekenyangan melanda diri kami. Tp tu la...org kata...kalau dah lidah tu tetap nak rasa jugak, hari ni kami pun buat keputusan pegi jalan2 lagi kat mall then nak rasa satey Radix...ayam goreng tak nak dah... rasa lebih terlior kat satey dia yg sangat gumok ituuu... ngeh3x.

Sebelum sempat nengok satey tu, Cik Cheetah pulak beli kordial Roselle HPA tu... Entah mcm mana, mulut ni gatal tanya kat Cik Cheetah "Sedap tak air tu??" last2 aku rembat la sebotol. Dengar cerita, khasiat herba yg ada dlm air tu bagus utk penyakit asma, dan yg penting siap promot utk H1N1 gituuu...ngehh3x



-Ahaaa...gini la rupa Kordial Roselle tu...aku tak snap sendiri. Mintak kat Encik Google je, senang...-



Lepas tu, baru stat lepak kat gerai Radix tu sambil pekena satey dengan Sarsi Radix (Cola dah abes -_-)


Harga Encik Satey tu adalah RM 1.00/cucuk (minimum boleh d beli adalah 5 cucuk occayyy!!! dan harga utk Sarsi Radix satu gelas tu RM 2.00. Sangat mahal occayyyy (pasal tak ada duit. tp teringin punya pasal, ada je duit..wakaka) tp agak berbaloi bayar RM 1.00 utk satu cucuk satey tu... kerana beliau SANGAT SODAPPP!!!

Tak rasa lagi ayam panggang Radix tu...tengok kat situ, huhu...nampak mcm sedap. tp memandangkan elaun tak masuk lagi, so jangan la tamak... takde rezeki nak rasa ayam panggang Radix tu... InsyaAllah..next time kot ;)



-Tengok la muka sorgaaa pasal dapat makan satey yang sangat sodap itu...lunakkkk...lemak berkrim... nyummm..-






ni pulak selendang yg aku beli masa ekspo semalam... cantek tak? alaahhhh...tau, korang nak cakap cantek...miahaha.. tak ada yg puji, aku puji sendiri la iyeee... sehelai RM 8, beli 3 helai dapat RM 20. Cik Cheetah cakap dia nak beli sehelai, aku pulak beli sehelai... dah alang2, aku teringat pulak kat mak aku... hehe... So, yg kaler ijau tu utk bondaku, dan yg black with red tu hak milik saya...hihi... so, dapat la 3 helai utk RM 20...

ok lorr...nak berenti sudehhhh...sesi mengabeskan "duwet" sudah tamat...wakaka
masa utk rehat
dan yg penting, buat slide utk prizentesen.. ;)


Take care olsss..!!!

salam

4 comments:

AmirFX said...

nyum2... satay ya nang sgt menggoda iman d dada.. yerr... alu jadi lagu ... haha...

yarn said...

to amirFX
hehe...nang menggoda iman nak ooo.. tp nang nyaman aieee...*sakai*

*wink wink* said...

mek pnah denga kopi radix jak kak yarn..duhai ado juak satey radix dan yg swaktu dgn nya..hee!mbk plg swk wak satey yo kak yarn..tang nyaman jak upo..

yarn said...

to seripah pejidawaty
aok, kmk pun nang tauk kopi radix jak. dah atang situk pepadu mcm2 dah produk radix. huhu... sidak yo ado molah francais po kfc juak eh...tp namo dakyo tek RFC (Radix Fried Chicken). rego eh wallahualam la...aso eh kmk lum sanggup nak melabur duit utk ayam dakyo...miahaha... ati gik lekat ngan kfc... ;)

satey yo nang nyaman...lum gik ktk cerik kuah ehh.. nyammmsss sekalssss!!! mun nak mbak plg saratok nak sikdo chance la...kelak bilak jak atang saratok nun..miahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin