Followers

Tuesday, August 25, 2009

Rezeki datang lambat...

Alhamdulillah...hari ni dah 4 hari umat Islam berpuasa. Mcm biasa tiap2 hari pun aku ada kelas pukul 8 pagi, ekceli kelas pagi ni pun utk ganti kelas yg lecturer aku MC hari tu (mcm sorgaaa je tdo masa dia cakap kansel sblm ni...haha. tp tu la org cakap, sorga dunia ni mmg sementara cuma). Kalau tak ada kelas ganti ari ni, boleh layan tdo sampai pukul 9 pagi pasal ada kelas gak pukul 10 am.

Tp pagi ni kelas kami tak stat kul 8 am, sebaliknya 8.30 am (ekstra 30 mins jeww). Plan ngan kgkawan aku nak pegi kelas kul 8.15 am last2 8.15 am jd 8.45 am!!! Siot tol!!! (mana aku belajor bahasa siot nehh!!!). Tp lambat bersebab ekk.. Cik Qilah kurang sihat pagi ni, so takpe la... aku, cik Mimie dan Cik Ella meredah takot bawak keta Cik Qilah... Aku nak bawak? Mmg aku rasa ralat sangat pasal dah 2 bulan ngam2 tak bawak keta (alasan boleh blahhh!) tp siyes dowww, keta orang mahai2, sapa nak ganti kalau aku TERaniaya keta beliau? takdok..takdok! aku mana ada duit!!! hoho...

Last2 cik Mimie bawak la keta tu...kami masuk kelas lebih kurang dekat2 nak kul 9.00 am.. means kami lewat setengah jam. Masuk2 je kelas, rupa2nya budak2 ni tengah jawab soklan kuiz!!! Nasib baik la kami tadi gagah jugak pegi. Kalau tak, tak jawab kuiz la kami pagi ni... (Even tak skor full...wakaka.. mmg padan pun pasal tak studi..kui3x --> ampun mak..haha) Ini la namanya rezeki datang lambat... ada jugak member lain yg tak masuk kelas td pasal ramai yg lewat gi kelas.




Kuiz ni la kami jawab td...dengan tak prepare ape pun, lecturer tu buat kuiz mengejut yg tak berapa nak terkejut... cukup la sekadar nak segar kan mata aku mengantok yg amat time tuhhh.. very the blurry gambar d atas bukan? bagosss!!! *two thumbs up*. Kenapa? daripada seluruh soklan tu, aku dapat jawab 3 sajork...!!! hahahaha~~~ 3 over 10 olsss... bencik ahhh..!!!

Time dekat2 nak balik raya ni la lecturer makin banyak bagi asaimen. Apakah pendekatan yg beliau nak aplikasikan??? ---> problem based learning...katanyaaa... Ok la, apa2 ajorkk.. aku penat, loteh layan karenah beliau. Tak sookaaa..tak sookaaa... Dateline pulak time aku nek flyte pulak tu... itu yg tak tahan.. Wat ever it is, tiket saya udah dibeli bapak2...ibuk2... wahaha... sookaa..sookaaa...

Tak boleh nak pokus dgn asaimen lain, tak boleh nak pokus studi...gara2 asaimen beliau. Semoga beliau sentiasa bahagia selalu hendaknya...

keyhh..sblm aku undurkan diri...nak petik kata2 yg aku dapat daripada budak2 kelas aku masa diorang buat presentation hari tu...(aku tak tau diorang dapat mana la pulak)

"Kegagalan seorang doktor menyebabkan kehilangan satu nyawa
tetapi,
Kegagalan seorang guru menyebabkan kehancuran seluruh generasi"
(maaf...aku tak pasti betol ke tak...insyaAllah, sekiranya salah, akan d edit kemudian)



Itu ajaaa...
ajaa..ajaa fighting!!!



Notes:

==> how many days left back to Saratok ku yg tercenta...? wahahaha...

4 comments:

Luth Textile said...

sabar je cik..
nt ok la..

yarn said...

to Luth Textile
hehe...thnx..mintak2 sume ok especially pasal asaimen PBL tu...huhu.. ;)

khairul onggon said...

wahhh gago agogo na juak ktk ya eh..

yarn said...

to bro onggon
hehe...nang agogo kmk situk molah asaimen...apo nak jadi aieee... spoil mood pulang rayooo...huhu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin