Followers

Friday, January 9, 2009

ala kadar...



Eherm...eherm... testing 1, 2, 3, ...

Pertama sekali aku nk panjat setinggi2 kesyukuran, krn akhirnya dpt jugak aku hapdet blog utk kesekian kalinya... Sblm ni asyik gagal je menyinggah utk men'drop' bbrp baris ayat, tp mmg aku tak larat. Balik umah, nk makan pun tak lalu pasal letih sgt2 (mana tak nya, balik pun mlm2 --> afta opis hrs smbg balik kerja). kalau tak direct sambung pun, balik umah jap pastu g keja balik...

Haduuhhhh, nampak mcm gila kerja tp hakikat nya kerja yg gila kot pasal byk sangat. hahaha~~~ Nasib badan, baru masuk kerja dah mcm2 report utk department aku kena submit. Segala rekod2 ada yg ada yg dlm sistem tu aku boleh tahan lagi (walaupun bukan fully aku yg buat pun...hihi... pasal sblm aku masuk, assistnt gue yg buat kan). tp yg part benda2 yg terpaksa d compile secara manual, itu yg aku tak tahan... nk check lagi satu hal, pastu nak compile based on tarikh satu hal... Bertimbun dgn mcm2 file ada kat meja aku. nak tahu mcm mana nak buat benda2 ni semua? meh, kerja kat dpartmnt aku...hehe~~ ^_^

-yang dah separuh siap-

Hari ini, semua report2 tu dh pun d submit... Aku syukur sgt2, tp result mcm mana? haha~~ aku tak nak fikir. yg penting, report tu completed dan ikut semua prosedur apa yg diorg nak. Lepas submit semua report tu, aku dah bertekad... "ari tuk aku mesti pulang ekot jam opis hr. apo ku dalek, aku nk pulang awai wak..." --> perlu translate ke bahasa yg d fahami umum ke? hihi... ok2, aku translate.. ("hari ni aku mesti balik ikut jam office hr. aku peduli apa, aku tetap jugak nak balik awal") --> tang perasan jak bunyi ayat tuk...lahkelolo...

--> Ahernya, aku berjaya balik awal hari ini!!! <--
~~yeayyyyyy!!! yipppyyy!!~~

Dan aku dah tak marah2 mcm hari2 sblm ni yg aku balik lewat semua... Pressure yg amat, pastu dgn letih nya pulak... Betul ke aku boleh tahan ngan pressure mcm ni??? eherm...buat masa ni, mmg aku tak ada jawapan. dlm kepala aku skrg, aku nk lunaskan utang ptptn...hue3x "jgn biarkan diri anda diselubungi hutang" hohoho...


entry yg ala kadar ni pun dah cukup kot... sekurang2 nya aku hapdet jugak daripada aku tak hapdet langsung... Bosan jugak bila aku bukak blog aku, asyik2 entry yg sama je aku baca (yg pasal tagged2 tu semua). Neway, ahad sampai khamis depan aku akan ke kuceng... hoho... jgn jelus pembaca yg budiman sekalian... aku sedang berjuang utk masa depan aku... wakaka!!!


notes:
++tak sempat aku nk snap gbr semua file yg dh siap compile...huhu...
++bbrp hari ni, aku asyik TERtinggal hp dlm ofis. tu yg terlepas ambik gbr2 bes...

4 comments:

khairul onggon said...

Ahernya... kmk demam tok koh.. :(

yarn said...

+khairul onggon+
dmm ktk bro? tym ujan tok bro ouh, ya mdh mok dmm... jgn lupak mam ubat... ^_^

kiki said...

Sik ujan sinun tek? he he he

yarn said...

+kiki+
mun nanyak ujan d saratok, gus ktk nanyak ngan hajiejump jak. kmk sikdo d lokasi kejadian 11hb-14hb. hehe...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin