Followers

Friday, January 2, 2009

!@#$%^&*()_+=[]\|? *sigh*

Assalamualaikum...

Sebenarnya, agak susah utk aku ceritakan dlm bentuk penulisan ni. Tapi, disebabkan aku rasa aku sangat perlukan nasihat dan pendapat para bloggers sekalian (walaupun blog aku ni tak la se'gleme' bro onggon --> aie, ada juak nama ktk bro onggon, merepekmeraban mcm en. macha, anny bersama koleksi kesayangan dan si hubby nya, buah tangan yg sangat kreatif dari miak nama oon, si wan hazel yg sinonim dgn kedondong segala, dan beberapa nama para blogger lain yg gleme dan d sukai ramai). Mintak maaf, kerana memberi kredit terlebih dahulu nama2 para blogger tegar yg amat saya kagumi.

Nak start mcm mana ehhh...


Direct to da poing-poing la senang...

Aku sangat bengang dengan sesetengah perangai manusia yg suka sangat menjadi "ular jadian"... Masalah "ular jadian" ni mmg dah satu hal, lepas tu ada pula manusia yg suka sangat ambik kesempatan atas kebaikan yg kita bagi. Aku sendiri tak faham dengan perangai manusia. Sungguh...! Kadang2...erm, tipu la kadang2... Sbnrnya hampir tiap2 masa aku fikir, kalau diikutkan, mungkin aku sendiri pun tak terkecuali daripada menjadi salah seorang yg aku cakap tadi --> "ular jadian" dan ambik kesempatan atas kebaikan org lain.

Kalau boleh aku tak nak la menunding jari kat sesiapa, sbb aku tahu apa2 hal yg berlaku pun mmg kelemahan setiap perkara tu datang daripada diri aku sendiri. Leadership skills saya berada pada tahap yg terbawah sekali... Aku nak marah, aku nak merungut, aku nak sepak, aku nak terajang diri aku sendiri tp aku tahu, aku buat pun semua ni, bukan nya boleh selesaikan masalah aku waima sebesar hama pun. Tahap motivasi dalam diri aku makin lama makin low tp stress pulak makin high yg amat. Buat masa sekarang, sungguh aku tak ada penyelesaian... Anda bagaimana? (pinjam label darkk25 jap...)


Entry ni d tulis bukan nak marah diri sendiri atau org lain ke apa ke...tp sekadar utk ringankan stress dlm kepala aku (walau tak membantu langsung pun). Jadi, kepada sesiapa yg sudi baca entry kali ni aku ucap terima kasih kerana anda telah pun berjaya menghabiskan bacaan anda untuk entry ni. Kalau sudi2 tu, tinggalkan yarrkkkdussshhhh, sekurang2nya boleh jugak "smash" & membantu aku meringankan sakit kepala yg aku hadapi aher2 ini.

(source: http://www.icn.ch/matters_stress.htm)


notes:
++jujurnya, baru aku faham kenapa ustazah aku marah sangat masa aku dan 5 org kawan aku x masuk kelas dia, kami sibuk2 update rekod buku kat library (walaupun x dpt arahan drpd librarian utk update rekod tu)... Last2 kena tangkap jugak! Padan muka kami kan?!(free2 nk ustazah sakit hati, dhlah nk spm...hue3x)

5 comments:

darkk25 said...

saya cadangkan anda sepak dinding. mesti stress ilang. kaki saket.
saya pernah buat.

yarn said...

+darkk25+
erkkk...betul ke efektif cara ni dark? xpe? nnti try...tima kaseh kerana sudi singgah. sankyu arigato :)

Wan_hazel said...

ktk mamam asam payak jak,,sak sakit pwut,,xlah ktk ingat gik stresss ya,,,hehehe

macha_sezs said...

sannkkyuu ~~~sebab pomote saya..
saya kat umah..kalau saya tension..saya marah adik2 saya. duduk umah memang bess...haha

yarn said...

+wan_hazel+
sak sakit pwut? erm...kmk plg x suka sakit pwut kohhh...trauma gilak mun nyebut hal sakit pwut...

"teringat ms kmk tpaksa monteng kelas gara2 c*r*t birit bila mkn nk mknn yg pedas amat marek" hue3x

+macha_sezs+
sama macha. pomote tak pomote tp mmg saya kagum dgn idea2 anda

malangnya, saya tak boleh nk ikut cara en.macha, kerana saya tiada adik beradik... hue3x

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin