Followers

Thursday, January 1, 2009

Selamat Tahun Baru!!!

Selamat Tahun Baru 2009
&
Selamat Tahun Baru 1430


Bila aku bukak je blog, tgk kat kotak "Borak-borak Corner" aku, ada msg dari adik Wan Hazel... Suh ambik kad tahun baru...

Tadaaaaa

+Thanx to Dek Wan Hazel 4 da nice card+
^_^

Tak sangka pulak tahun baru pun dapat kad, hehe...takde la, biasanya aku, kalau kad2 segala ni dpt masa hari raya, besday, dan kad ucapan tahniah bagai je. hehe...tp tak apa, dek wan telah menambahkankan koleksi kad utk aku...terima kasih lagi sekali...

Ermm, mesti skrg ni dlm blog para blogger sibuk mengulas, memulas, mengular (ha3x adakah???) mengenai AZAM TAHUN BARU. Aahh...tak ada idea nk tulis apa ni.....!!

Azam tahun baru? Sibuk2 je org ngan azam baru segala... Aku ada ke azam tahun baru? Azam lama dah tercapai ke? Sekarang ni senang cakap, setiap bangun tido pagi2 apa yg ter'imagine' dlm kepala aku dan yg terlafaz kat mulut aku, itu adalah azam aku... So, hari2 ada azam... He3x...biar tahap motivasi utk buat sesuatu perkara tu lebih tinggi berbanding dgn azam yg dibuat pada tahun baru 1hb Januari setiap tahun baru... Masa tu je la sibuk2 tanam azam, lepas tu buat ke tidak... Aku tak kata kat org lain, tp pengalaman aku sendiri.

Haha...aku ingat lagi, dulu rajin sungguh aku menulis diari segala, lepas tu luahkan segala yg terpendam kat hati --> SETOPPPP!!! JANGAN MERAPU CIK YARN, SAMBUNG BALIK PASAL AZAM!

ye la...ye la...nk cerita la ni. Jangan kaco!

Masa hujung tahun baru mulalah buat list dlm diari mengenai azam baru...pastu hujung tahun yg seterusnya mengadu pulak kat diari, "azam tahun ni tak tercapai lagi..." alahai, penat tenat...

So, bagi aku biarlah hari2 kita berazam. Jgn tahun baru je sibuk buat azam baru, pastu azam ke mana, kita ke mana... Sebaiknya bangun tido pagi, niat dlm hati perkara yg kita nak buat hari ni, insyaAllah...kalau kita sungguh2 dan usaha, Allah s.w.t sentiasa di sisi kita. Amalkan selalu yea anak2... (aku ingat lagi pesan seorang pakar motivasi tu) hehe ^_^

~~Selamat Tahun Baru 2009 dan Selamat Tahun Baru 1430~~

7 comments:

darkk25 said...

azam tahun baru = azam tahun lepas.

azam tahun lepas = tak azam

buleh dok?

yarn said...

darkk25
+apa ada pd azam? hi3x
+ke nak yarn tlg wat azam utk dark?
+azam dark = berbaek ngan macha

khairul onggon said...

Yah.. terus dapat kad... besh nya..

Sy Fazidawaty said...

slmt taun baru yarn!smoga taun 2009 yarn akan jadi worker of d year!hehehe! =)

yarn said...

+khairul onggon+

besh bro..ada juak org ingat kita d tahun baru tok :)


+Sy Fazidawaty+

slmt thn baru 2009 juak OG. Worker of the year? amin...~~~ basyaaa!!!

Kamil L said...

selamat tahun baru 1430 hijrah dan 2009 yarn :)

yarn said...

+Kamil L+

Terima kasih bro
selamat tahun baru juak ^_^

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin