Followers

Thursday, January 15, 2009

entry banjir jugak -_-

Assalamualaikum...

Sebenarnya, aku sangat bosan bila menghapdet entry yg berkisarkan mengenai "bosan, letih, tak larat & banyak kerja". tp kan, aher2 ni mmg aku selalu sangat mengeluh...nak buat mcm mana. Menganggur lama sangat kot, sbb tu jadi mcm ni. Semua habit yg membuang masa dah menjadi tabiat & amalan. Sekarang ni, padan muka aku... Slow sangat nk 'pikap' ngn keja skrg.

Neway, hari ini aku baru balik dari Kuching atas urusan kerja. 11hb lepas aku berangkat dari Saratok ke Kuching dgn bas. Biasalah, sekarang aku lebih syiokkk naek bas.


+dlm bas sorg2...hehe...+
--masa ni dah hujan, sgt sejorrrkkkkk--


Nak d jadikan cerita, mcm para bloggers lain jugak yg dok sibuk menghapdet entry mereka dgn cerita2 mengenai banjir, sblm sampai Serian air dah melimpah kat atas jalan raya. Aku dah mula naik risau, dh la pegi sorg2. Sebenarnya tak ada apa2 risiko berbahaya pun pada masa tu, dan yg paling teruk pun, bas tu terpaksa patah balik atau pun redah air tu terus. tp aku sempat lagi fikir yg bukan2...aku ingat semua family aku. mak aku, ibuk O, sepupu junior aku, ahhh...semua la senang. Fikiran aku sasau semacam je, "pasni takleh dah nk jmpa mak aku, bapak aku, buk O, ahhh...aku tak kawen lagi!! mcm mana ni???!!!"


+ aku tak pasti nama tempat ni, tp lokasi ni terletak sblm smpai Serian +

Tp kan, elok je bas tu redah air yg melimpah kat atas jalan raya tu...wakaka. Mklm la, bas kan tinggi. Lain la kalau kereta2 tu semua...mmg diorg terpaksa berhenti daripada meneruskan perjalanan. Alhamdulillah, walaupun jln tu 'jem' kejap, tp aku selamat sampai d kuching pd pukul lbh kurg 2.30 pm. hohohohoho...erm..ada jodoh, kawen la...


+ gbr bertarikh 12hb Jan, lbh kurg pukul 6.00 pm +
d sekitar bandaraya Kuching
the photoz was taken by KBIENG (tq bieng)
-bieng, mun info salah padah ngan ku...hehe-

9 comments:

macha_sezs said...

aku g check aritu nset yg ko admire tu 1999..demmit tol..memang buat aku drool time usha tuh...

huhuuu~~

khairul onggon said...

oo.. rah nak ke kampong kmk eh... bagus entry tok.. i like... :)

Sy Fazidawaty said...

nasib bait saratok kita yg terchenta z banjir owh..thank god! =)

yarn said...

+macha_sezs+
1999? erm...melepas ah! x cukup gaji sebln! demmit gak!!

mmg sesuai utk d admire je kot... :)

+khairul onggon+
ktk asal serian nk bro? ktk suka entry tok bro??!! aieee...suk asa nyawa tok. bukan sng nk dpt pujian dr blogger superb tok...hehe~~~

+Sy Fazidawaty+
ngey umah kmk banjir koh...mok sik angga gbr eksklusif hajiejump semaso banjir??? hahaha~~ tp mok mintak approval dr hajiejump la... :)

Sy Fazidawaty said...

owh yo ka..taman lily x banjir nak?gik menten hensem la umak mekurg..hoho!aie, mok ngga..hajiejump baik hati bah..

yarn said...

+Sy Fazidawaty+

awok, menten ensem warga taman lily nun. hehe~~

actually mek pun x pasti la sini do bnjr wak ngey situk sbb kmk sikdo ngey saratok ms tuk

p/s: tanpa sbrg approval bertulis dr hajiejump, nang saya sik berani nk pblish gbr yohhh..hehe~~~ kelak pecomo kmk jd hulk ntam eh lak...wakaka

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online

Anonymous said...

Hello! Can you tell me how i can register mail at google [url=http://google.com]google[/url] http://google.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin