Followers

Saturday, January 3, 2009

Kepada Sesiapa Yang Nak Tag aku, batalkan niat anda...

Berdasarkan tajuk kat atas tu, aku dah bagitau awal2 eh... Sesiapa yg rasa nak tag aku, silakan... tp tu la, mintak maaf saya tidak akan menjawab tag2 anda... dan ini adalah tag terakhir yg akan saya buat. Sekian, terima kasih...

** mmg boleh je aku nk ignore benda ni, tp memandangkan saya pernah berkata dan melafazkan bahawa saya akan jawab tag ni, maka saya terpaksa merealisasikan kata2 saya. Kelak d anok pembulak... hihi... enufff!!! Dengan segala hormat walafiatnya, penganugerahan tag ini diterima daripada miszatiey86. Terima kasih diucapkan kepada beliau. [Maaf, intro panjang]

notes: soalan ini adalah dlm bahasa sarawak dan disaruk ngan kakar saratok. so, sapa2 yg rasa dirik nya bukan org sarawak, sila rujuk kamus bahasa sarawak yg terdapat d perpustakaan yg berdekatan.

SOKLAN UJIAN PTK 2009...SOKLAN BOCO.. ^_^

Rules soalan tok ada 2 bahagian... Duak2 bahagian yg ada subjektif. So, ktk org sikda pilihan jawapan a, b, c atau d. Semua jawapan sik perlulah mok urei pjg lebar gilak, ok! dah tauk nak, jum kita mula...

*** PART 1 ***

1. Kitak ada rahsia sik?
J: ado urg sikdo rahsio kah??? pelik aku soklan tuk... --> sik mok jawab!

2. Kitak mok bergerek ngan olaki yg mudak dari umo ktk kah?
J: mun dh jodoh ado kito madah sik mok???? sigie gik soklan pelik --> malas jawab!

3. Kitak sukakah pergi kolej??
J: Kolej? erm...aku sik pernah belaja ge kolej kohhh...sik pernah meraso belajar kat kolej.. mandey aku tuk sik la tinggi ni... --> sik dpt nk d jawab!

4. Pa polah kitak mun ada duit sejuta?
J: i) byr utg ptptn ii) byr segala2 utg iii) VIOS iv) balance eh utk mak dan aku sendiri

5. Adakah kitak sanggup bercinta dgn kawan ktk mpun?
J: soklan tuk agik!!! Tolong la jgn menentang takdir Tuhan --> bak dialog lam cito ayat2 cinta "Jodoh itu Rahasia Allah s.w.t."

6. Nak ni lebih bagus, rasa dicintaikah atau mencintai urg?
J: erm...duak2 pun bagus...

7. 5 igek lagu kesukaan ktk?
J: aku list kan kat bawah:-
i) sakura - rossa
ii) takdir cinta -rossa
iii) Ku cinta apa adanya kamu - BBB
iv) kenangan terindah - samsons
v) bestfriends - kiroro
**yah, byk lagu cinta nek ehhh!!! lahkelolo ehhh!!!

8. Mun urg nk d suka ktk dah ada urg lain, apa akan ktk polah?
**soklan tuk sgt kojammm!!! aku pernah alami!!! demmmm!!! (aku tiru lagi word blogger tegar --> xboh mention namo!)
J: mun aso sik mok sakit ati, jgn la suko gik...tp aku ingat lagu kump. ungu --> cinta dlm hati... mungkin aku pio kali. erm...simpan jak la raso suko & cinta dlm hati...

9. 5 igek rancangan tv plg ktk suka?
J: sik tauk gilak dh rancangan lam tv lepas berlaku rombakan dlm aktiviti harian aku --> sik dpt nk d jwb

10. Ktk ada apa2 yg d sesalkn dlm hidup?
J: ado tp idup jgn pandang belakang. pk utk maso dpn jak...walaupun terpakso melalui bbrp kekesalan lain juak --> TERPAKSA OKEEYYYYY...

11. Ktk akan jd mcm ktk nektok kah mun ktk (kononnya) d lahirkan semula?
J: sik tauk, sik pernah terfikir pun sbb aku tauk pk smpey pecah palak pun sikdo guno. this stupid thing wouldn't happen pun. SIK AKAN!!!

12. apa wish yg ktk maok masa tok?
J: siyes eh, aku sik paham soalan tuk --> IGNORE!!!

13. ktk rasa apa jenis insan yg tagged ktk ya?
J: comel dan sgt comel ^_^ --> not the bodek2 thingy!!!

14. Mun d berik pilihan, ktk sanggupkah jd "bujang tp kaya" atau sanggup "berkahwin tp idup miskin"?
J: Mun di berik kah??? erm...aku sik mok d berik pilihan mcm tuk --> ignore lagi!

15. apa kaler kesukaan ktk?
J: Hijau, ijo, hijo, e-jo, green

16. Ktk sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
J: soalan sik jelas. hbgn apo? bukan semo jenis hbgn memerlukan aku jak yg berkorban nak --> aku nak ignore juak

17. Mun lah ktk jatuh cinta ngan duak org sekaligus, nak ney d pilih ktk?
J: nerimak diri aku seado ehhh...mcm lagu "ku cinta apa adanya kamu - BBB" tp mun duak2 boleh nerimak diri aku, both of them shud prepare themselves utk perassss... (waaa, aku teringin memeraskan orgggg....jgn marah ya kaum adam d luar sana)

18. 3 igek perkara yg teringin ktk mok polah tp sik dapat2?
J: byr utg ptptn, byr utg, anta mak pegi haji, balas budi mak apak, C905!!!!

19. Siapa mangsa tagged ktk yg seterusnya???
J: Layak kah aku nak tagged org mun aku mpun dh merik warning jgn ngetagged aku gik? ahhh... sukati ktk urg...nk jawab atau sik nak...aku list jak la namo urg nak d tagged
i) wan_hazel (wpun ktk udah jwb soalan tuk kmk aso, jwb udik! wakaka)
ii) adik neny (samo kes mcm hazel)
iii) bro onggon (mok bro onggon jwb tag kah ooo)
iv) nor shila bt ahmad/yusoff (NOT, HANG KENA JAWAB SOALAN NI!! KALU TAK, AKU MAJUK..SOB3X)

*** PART 2 ***
(byk na juak soalan tuk tek, aku aso tuk la entry plg pjg aku...makan page alu jak soalan ptk tuk)


1. ktk urg sarawak kah? belah ney?
J: aok, mun ndak ni ku pandey kaka tuk dik? belah batu belah batu betungkup! wakaka...

2. apa jenis bahasa sarawak yg ktk pandey berkelaka?
J: raso eh, plg ketara aku plg sik pandey kaka melano...

3. rasa2 ktk, ada berapa kaum d sarawak tuk?
J: nang aku banggo kerno berada d label sarawakian, tp maaf aku namena sik tauk ado brp kaum d sarawak tuk. byk gilak2

4. apa makanan d sarawak plg ktk suka?
J: laksa sarawak & mi kolok --> pedih tiba2 jak perut aku tuk....

5. Penah mkn manok pansoh sik?
J: penah lohhhh...aieee ehhhh soklannnn

6. penah makan linut sik?
J: ignore jak oww...

7. penah mkn ulat mulong sik?
J: jgn kan makan, nangga jak aku dah sik mok!!! eeeiiii

8. penah ngabang d umah pjg sik?
J: sik tp nk meraso juak mun ado urg ajak

9. bahagian ney gik d sarawak yg belum ktk smpey?
J: belen la antaro bhgn penah d smpey ngn belum d smpey

10. mun d berik pilihan, d daerah/bandar ney ktk mok diam d sarawak tok dan kenak?
J: saratok ku yg tercenta!!! tanah tempat tumpahnya darahku...

11.pd pdpt ktk, apa kelebihan sarawak tok berbanding ngn semenanjung?
J: sik mok komen. terbangkit isu sensitif lak --> IGNORE

12. ktk rasa apa kekurangan sarawak berbanding ngn smnjung?
J: WE ARE MALAYSIAN...sik perlu nk d bezo2

13. apakah perkara/benda yg sinonim dgn sarawak? maksudnya bila sebut jak perkara/benda ya, terus urg akan teringat sarawak??
J: kek lapis sarawak (dah ado namo sarawak kat belakang ehh...wakaka)

14. apa komen ktk terhadap urg yg tagged ktk ya?
J: soalan berulang, sila rujuk jawapan d soalan bhgn A no. 13

15. sapa mangsa tagged ktk seterusnya?
J: angoi ehhh...soalan berulang, sila rujuk jawapan d soalan bhgn A no. 19

SOALAN TAMAT

notes:
++tuk la soalan tag yg plg pjg/byk aku penah nemu..nasib malang
++aku sik mok jwb soalan tag agik!!!
++ngiluk palakku eh...

9 comments:

darkk25 said...

baru nak kasi buat tag pastu dibayar..
tapi yarn tak mahu lak..
kansel ar

yarn said...

+darkk25+

ah...tak ape, saya tak "pian" dgn byrn anda tu...hehe...bukan sombong, tp saya sangat tidak suka dgn soalan2 tag. menybbkn saya sering teringat dan tensen dgn keja2 saya... *sigh*

yarn said...

+darkk25+

tp kalau en.dark boleh jawab soalan tag ni, saya sanggup terima soalan tag dari anda tanpa sebarang byrn...

en. dark, ANDA BAGAIMANA? ~_^

darkk25 said...

pass..saya ade 2 hutang tag tak terbuat2 lagi..ahahah..

yarn said...

+darkk25+

termasuk yg ni, 3 tag...okeh. tak duli, en.dark kena jawab jugak!!! hohoho...

macha_sezs said...

haha..saya ada tujuh!!!
entah bile nak bayar utang..

yarn said...

+macha_sezs+

anda pun bhutang? jgn suh cik leha tlg byrkan..sudahhh...

en. macha nk tambahkn jd 8 utang tag?? erm...

khairul onggon said...

Lepas tok kita molah agreement jak owh.. No tagged-tagged tok heheheh..

yarn said...

+khairul onggon+

kmk stuju dgn cdgn ktk ya bro...tagged no more!!! peace no war!!! ^_^ --> apakah?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin