Followers

Monday, April 6, 2009

maaf, saya emo...

Lebih kurang sejam yg lepas, aku baru balik dari kuar ngan mummy aku. dalam perjalanan balik tu, d atas jalan raya yg sempit tu ada la dua orang kanak2 berbeskal menggunakan ruang jalan yg hampir separuh daripada jalan raya tu (dah nama pun jalan sempit aka kecik). lepas tu dtg pulak keta dari arah lawan. lepas tu boleh fikir tak apa yg berlaku?




langgar budak tu? --> "tak, tak, aku tak langgar budak tu..."

langgar kereta tu? --> "bukan, tak ada kejadian langgar2 segala"




*sekadar gbr hiasan --> budak tu tak bisul ah*
(searching2, gbr ni pulak yg kuar, aku pakai ah)


sbnr nya, tak ada apa2 pun...cuma aku maki hamun budak yg tengah berbeskal tu. tengok ah, betapa ja*at nya aku dan burok nye perangai aku. sbnr nya, aher2 ni aku selalu ter'emo'.. asek nak marah2 sajorrkkk... adakah mungkin kerana saya ...tutt...? owh, mungkin jugak... tp siyes aie, aku tension pasal next week kena pegi travelling! ah, nyamposs!!! actually, kalau ikutkan, travelling ni bes (walaupun penat occayyy...). takde la asyik buat inspection kat site sambil ngorat2 sampah sarap dan main cak2 dlm toilet. cuma yg jadikan benda ni tak bes bila poket koshhonngg!!! haihhh, baru lepas payday poket kosong? hahhh, saya sendiri tak faham dgn pengurusan wang saya... asyik2 shortage mcm stok hand towel... (ah, bulan ni kompem hand towel shortage nyeee... bajet hampeh!) --> hahh diat, marah agik!!! seharian tok dah aku ngerepak!!! mencccii ahhh!





sblm saya terlebih emo, saya undur diri... ikhhh...ikhhh...


Notes:
**utk budak kecik dua org yg berbeskal tu, maafkan aku...aku mmg sengaja. hehe tu la sapa suruh main beskal kat tengah2 jalan. langgar kang, kes polis pulakkkk...aku tak nak dah main polis sentri dgn jpj ni sume... aku cuakkk!

11 comments:

al-hussaini said...

sian ngan biak kecik kecik ya..
nasib juak ada seorang kakak yang baik hati..hehe

yarn said...

+al-hussaini+
biak kecik? mmg harus di kesian kan...hehe~~~ kmk yg ja'at -_^

kakak yg baik hati? ohhh, siapakah gerangan itu...ikhh..ikhhh...

Felicia F. Ramzi said...

Kamek tulis koh bajet bulanan mek..pa gik nek tok kmk cgek gik tanggungan, keta mek..so time to time kmk tulis statement mek mpun dlm buku harian, berapa baki, berapa harus dibelanja, berapa bersih lekak tolak semua2..alhamdulillah, lepas kmk amalkan sistem mek ya, hidup mek lebey teratur, sik ngabis duit gia2 jak.. :) boh manas gik aa..senyum!

yarn said...

+Felicia F. Ramzi+
thnks 4 d advice.. tp siyes aie, kmk jenis yg susah nak disiplin kan diri. penah sblm tok kmk tulis bajet bulanan, siap beli sigek buku khas utk tulis bajet. tp ya la, sik dapat nak ekot...hihi.. ya dolok la...

tp nektok, mek asa kmk nak cuba stat balit kohhh..hehe...kmk coba k... thnks again ^_^ okeh, sekda mek manas gik...

kiki said...

Adeh2, gik daro2 dah mala sot budget.. he he. lum gik ado mbiak.. ho ho ho...

SyFazidawaty said...

ahakz..kak yarn,calm down..jgn marah2..ilek2 bah..mena kato kiki,gik daro2 dah mala sot budget..lum gik ado mbiak..hmm,camni tuk kak yarn? =)

joegrimjow said...

ish2
emo pon jgn la sampai nak langgo org
bahaya2

yarn said...

+kiki+
erm...nipo tuk kah??? sini asan i nak napuok muko i tuk kah hohhh... ah, segan i ngn po... *blush*

+SyFazidawaty+
hahhh, adohhh...supan na i ntam oleh pok 2 orang tuk ehhh... *blush agik*

+joegrimjow+
tak2...sy tak ade rase pun langgo sape2 pun. sungguh ni... cuma rasa mcm nak sepak2 je beskal dak tu...hihi... ;P

apahkah?? said...

ibukkkk~~~~~
mun nangga nemiak kecik main rak jln, make sure dari jauh lagik dh slow... sidak blm belajar lagik peraturan jln raya...huahua~~~
{saya sbg seorang auntie yg selalu risaukan anak2 buahnya~~}

tp mun org besar kau honnnnn ajak kuat2...marah jak, sumpah seranah... hahaha~~~ (sukati jak aku)

tp yg penting, bahaya emo di jln raya~~~~
saya yg emo di jln raya kerana pekerjaan saya yg sgt membencikan ini telah pergi melanggar org yg xda kena mengena dgn saya...

Su iJamm said...

Cariklah calon berwalet tebai..!

yarn said...

+apahkah?+
usuuu...~~~
awok usu, ibuk akan take note.
hiihi...cuma kadang2 ibuk ter'emo' lebih bahhh..ikhh..ikhhh..
(i loikee ayat "saya sbg aunty yg selalu risau akan anak2 buahnya" hihi)

wakaka...
i sokong apo d padah usu, mun urg besar nang ptt d hon nyirin2 dan wajar d sumpah seranah...hihih ;P

erm, kisah ITU sangat tragis. kdg2 i pun aso fobia wak dgn kejadian pio. semoga usu sentiasa tabah.. miss u usu...~~~

+suIjamm+
erm...tengah ncarik la tuk suiJam...hehehe... (boleh jawapan pio kah? hohoho)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin