Followers

Sunday, April 26, 2009

minggu DIVA


Tak...tak...!!! aku tak promote beg kaler putih tu... dan aku tak promote bekas kaler pepel tu... dan dengan kompiden nya, aku tak promote apa2 yg ada dlm gambar tu. Sajeje nak eksyen tunjuk meja bersepah, kunun nya byk keja... Poyos kan? ya, salah satu tabiat yg tak boleh nak dielak...

Ok2, betul aku sangat bz (walaupun hakikatnya kat ofis aku tak tahu aku bz ttg apa) haha!!! Utk seminggu ni sebenarnya aku bz nak susun atur tenaga kerja yang sangat cekap dan boleh dikatakan tahap "pengularan"nya mencapai tahap DIVA gituu... Siapa yang tak nak kibarkan status tu nokkk..!!! gleme youuu!!! auwww!!!

Dengan bersungguh-sungguhnya aku cakap, seminggu ni aku mmg kena migrain tahap kronik. Perangai manusia di sekeliling aku mengalahkan perangai budak sekolah (maksud aku budak sekolah zaman aku dulu la...zaman sekarang, wallahualam...). Memang pening dan memenatkan. Kadang2 aku terfikir, tak sangka pulak hari ini aku berdepan dgn benda2 mcm ni. Dulu masa sekolah, aku selalu cakap.. "kan bes kalu dah besar --> dewasa occayyy! boleh keja sendiri, belanja duit sendiri, pandu kereta sendiri --> sila imejin kereta vios!". Dan sekarang, tak sangka...aku betul2 dah besar --> besar + dewasa (wakaka), belanja duit sendiri, pandu kereta sendiri --> masih imejin kereta vios occayyy!!! tp kan...tp kan...yg diharapkan tak seindah yg kita impikan.....wawawawa... well, semua org akan cakap, life is unpredictable...renung2kanlahhh...

Pagi tadi kerja setengah hari sajorkkkk... erm, aku jarang ke site kalu keja setengah hari je. Biasanya aku check2 semua documentation. Biasalah, benda yg membuatkan aku nak termuntah kertas. Lepas tu elok pulak pagi tadi kena migrain sebelah kiri. sakit doowww...!!! tp saya gagahkan diri utk semak kertas2 yg berlambak. aku cop, aku sign, aku cop, aku sign. nampak mcm senang, tp kena check satu per satu. Kalu salah, aku siku sekali lepas tu dapat penumbuk free... sodapppp!!! sorggaaaa!!!

Dalam sorga tak sorga, walaupun aku sangat2 tidak suka menelan paracetamol, aku terpaksa jugak telan stemetil (betol ntah spelling aku...aku tak tau!). kat pack tu tulis mkn sebijik je. tp aku telan 2 sekaligus. migrain dowww, aku tak tahan....bingit telinga, biji mata rasa mcm nak tanggal...senak2 anak tekak nk termuntah pun ada! kawen tak lagi, tp senak anak tekak... APE CERRRRRR??? Hahaha!!! Sempang...sempang!!!

Okeh2, bosan2 kena migrain, pastu beliau2 dari department cat mengecat pulak enteprem memigrainkan lagi kepala saya! tensen amat! bau cat, yarabiiiiiii!!!!! ngelu, ngilu, ngalu!!! rasa mcm nak hantuk2 kepala kat dinding!!! sakit ati laaaa.... tp aku sobaaaa... aku ambik face mask sehelai....nahhhhhh!!! hambekk koooo!!!




..::Walaupun migrain, snap gbr itu harusss ::..

^_^



PEACE NO WAR BEBEH!!!

6 comments:

SyFazidawaty said...

aihh..gaok do jak muko ktk k mask yo kak yarn..nang migrain lah.. =)

al-hussaini said...

imejin kreta vios???

well, club myvi macamana pulak?

yarn said...

+SyFazidawaty+
gaok? yobih, pasan do aso nyawo mek mpun tek kontrol d padah eh gaok? sabar jak la ku... hoho..

+al-hussaini+
vios...myVi...vios...myVi...kmk masok duak2 kelab la senang... :D

Su iJamm said...

kacak na muko mpuan makei purdah yo.. anak sapo ndak kah?

Felicia F. Ramzi said...

yah, memula pikir ktk melancarkan kempen bersih dari selesema yang melanda mexico nektok makey mask ya..paduhal ngelak bau cat..nangggg.. kamek pun sik thn bau cat..kinek2 beng sa palak..kmk pun ada migrain koh, tapi a mild one..mild mild pun, mun dah sakit palak ya mok dtg..jgn jak nyuruh polah keja..kamek alu kong terus, daripada sik maok nelan ubat, jung jung terpaksa juak bila terlalu menekan..or kamek mbak muntah..sik tauk eh, ya jak antara cara dpt melega sakit palak mek koh..:(

yarn said...

+Su iJamm+
anak mak ngan apak mpuan yo eh su iJamm...

+Felicia F. Ramzi+
hahaha...ktk pun pk apa yg kmk pk. kmk dapat tauk pasal virus ya pas mek pblish entry tok. mun la sblm entry tok d pblish kan, bes juak molah cerita dongeng bahawasanya kmk penyokong kempen anti virus b**i ya...

kmk mun dah atang migrain, iboh jak. nang alu wengg..wenggg...juak.haha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin