Followers

Thursday, April 30, 2009

aku, terengganu dan hari buruh



Esok pblic holiday...labour day kata kooo!! erm, saya bukan lagi penganggur tegar...so, perlu kah saya celebrate labour day segala? no answer...


tp mlm syahdu mcm ni (kat luar mcm nak ujan sajorkkk), aku selongkar la gbr2 masa aku masih di uni dulu... syahdu aihhhh!! aku rindu tentang segala-galanya...

*
*
*
*
*

- aku rindu kat keropok leko originally made in terengganu -



- sungguh, aku masih rasa mcm tak percaya aku penah sampai kat sini --> Pulau Redang -
Tuah badan pasal ikut member buat survey utk fyp, kajian kes kat pulau ni
Terima kasih kepada penduduk Pulau Redang, yg byk membantu kami sepanjang berada di sana
(gbr2 lain tak bleh nak pblish kat sini....huhu...)



- wahhh, verangan tuhh...jalan2 tepi pantai sambil bawak 'heel' -
(wakaka...aku ada brand bata biru sajorkkk)





gambar kat bawah ni, aku tengah dongak apa eh???



layan benda ni la...


haaa...tengok, sanggup turun padang syuting mlm2 semata2 nak bergambar ngan benda ni...ni la monumen Batu Bersurat... (monumen eh?) - ala, yg ori ada kat muzium...ari tu aku pegi la jugak muzium, tp masa tu diorang tengah renovate bangunan muzium ke ape ntah. tak jumpa ah diorang letak Batu Bersurat yg ori ni kat mana --> ke aku yg tak terperasan benda ni ada kat dalam tu...musykil ahhhh!

*tengok la jam syuting tu kul brp*
~~~hahaha~~~
siang2 tak bleh nak syutinggg..lokasi benda ni kat tengah2 bandaraya (ye kot...aku tak sure), round about lak tu...mau tak melimpah ruah keta yg lalu lalang kat sini




Masjid Kristal...erm, kenangan gila2 ah...
dulu masa masjid ni baru siap, masa hari perasmian masjid ni dibuka utk org ramai, aku dan hosmet aku mengaggahkan diri mencelah2 dgn orang ramai... aku cakap betol ni, mmg ramai sungguh ms tu. kami pun satu hal, dah tau 1st day ramai org, sebok gak nak pegi situ...
ramai2 mcm ni la yg aku rindu...jln2 ngan hosmet aku.
di mana ada pameran atau apa2 event, di situ ada kami menyibok...
ekekeke ^_^



- malam2 pun syuting dowww!!! haha~~~ ni masa kuar ngan member 1 kos ngn aku -
BESSS!!!



- lepas Masjid Kristal, terus syuting kat Dataran Syahbandar. haaa, kat belakang yg ada lampu lawa2 tu la Pulau Duyong... kat situ la Monsoon Cup berlansung... (penah tengok kapal layar prektis je kat situ. nak tunggu yg siaran langsung, tak sempat pasal dah stat cuti sem. kan monsoon cup ni kalu tak silap awal bulan Disember --> kalu tak silap aku ah)





- ini yg syokkk...sempat jugak lepak kat Mekdi... (tp tak makan burger pun pasal dah layan nasik kat Kuala Ibai sblm lepak kat sini... --> waaaa, aku rindu nak lepak mcm ni lagi ngan korang!!! -


*
*
*
*

- ni pulak gerai kami...kata ekonomi, kena ah bukak bisnes nak dapat bajet buat lawatan... -
takmo ulas lebih panjang pasal lawatan tu...huhu...
(pengalaman yg sangat bes bekerjasama dgn kalian)




-rindu bilik kuliah ni...erm, notty dan aku tetap pose -




- Hosmet aku -
(sungguh, aku rindu ngan korang dan umah sewa KITA)





- Skandal? TAK, ni bukan skandal tp kosmet yg muda setahun daripada aku tp lebih pandai daripada aku -
hihi...ni la geng diet hour aku... ^_^
dia kurus dah kot, tp aku maintain mcm ni...
well, kata identiti....mana bleh ubah dowww!!!



- bersepah tak bersepah, dgn vangga nya aku cakap aku rindu kan meja bersepah aku ni -
^_^
yg 1st tu meja notty, yg 2nd tu meja aku
kenangan tuuuu...
kat situ la aku layan tensen assignment
kat situ la aku layan cd korea/jepun/cina
kat situ la aku layan final year project aku
dan
kat situ jugak la aku makan "Mi Goreng SEDAP"
(mmg sedap ponnn!!)




- aku tau, aku ngaku dan sedar diri...aku ni bukan la kaki library...hihi... -
kalu tensen studi kat umah aka meja aku yg bersepah kat atas tu, aku studi ah kat sini
(studi tak studi, sempat snap gambarrrrr!!!)





- ini la gambar terakhir sebelum aku balik ke Sarawak tanah air ku -
diorang hantar aku kat epot (epot ni baru lagi masa tu, skrg aku tak tahu dah mcm mana rupa bangunan tu)
ni masa abis final sem
masa grad ari tu tak sempat nak bergambar ramai2
(1,000,000 apologiez!)

~~ SEMOGA KALIAN BERJAYA DGN HIDUP MASING2 ~~



BYE TERENGGANU
"SEHINGGA BERJUMPA LAGI"



PEACE NO WAR BEBEH!!!

2 comments:

tehais said...

Wahh..besnya tganu.Sy pun tak penah lagi jejak kaki kat ganu tu.huhu

yarn said...

+tehais+
mmg bess! takpe, lenkali wat la cuti2 ke terengganu...wat rombongan ke terengganu ke ngn kosmet...hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin