Followers

Tuesday, December 30, 2008

Dulu dan Sekarang

Alamak dowww... Terbengkalai je blog aku. Lama dah tak update... Saya kekeringan ideaaaa dan d tambah dgn malas menaip sebenarnya. hihi... ^_^ tp tak apalah, mlm ni aku nak rajin sikit. Walaupun aku tak tahu nak merapu apa.

Dulu
Bangun pagi pukul 9, pukul 10 dan paling lewat pun pukul 11 (anak dara apa mcm ni???? kompem mak mentua rejek dow!!!)

Sekarang
Kerja punya pasal, pas subuh terus g mandi (nak siap cepat2, takut lambat masuk opis)

Dulu
Pas mandi siap pakai baju semua, aku terus capai rimot dan on tv --> astro kirana dowww, layan muvi... wakaka... (aku konker habis2an, pasal sepupu aku yg kecik mungil semua pegi sekolah menunaikan tanggungjawab terhadap masa depan masing2)

Sekarang
Pas siap2 pakai tudung, pekena air teh kejap pastu terus merempit naek moto g kerja (tak ada lesen keta dowww...!!! Ketulahan!!! --> dolok urg ruh laja keto, rombuok sik mok. Padan muko!). org lain bes pagi2 pegi keja naek kereta, aku pulak merempit sorg2 layan blues (jgn pulak yg naek moto ni rasa terkecik diri pulak, bukan naek moto ni tak bes, tp biasalah aku ni... tak cukup kalau setakat nk pakai beg kecik2 bawak brg ni --> teringat pulak ms zaman kat kampus dulu, sempoi bangang je bawak beg sekolah kat blkg g kelas. nk bawak mknn ke, kasut spare pun senang...masuk je semua dlm tu)

Dulu
Sambil layan tv, mak cik aku sedap2 masak nasik goreng kat dapur --> godaan toL (hancus diet aku!). So, jawab nya aku layan tv sambil sedap2 melantak depan tv... alahai, nikmatnyaaaa...

Sekarang
Terperap kat opis pastu lapik perut ngan 2 liter (aku agak2 je) air teh yg aku bawak bekal dr umah (teh mak cik aku buat sedap dowww...). Sambil2 tu, layan pc dgn windows yg ntah aku tak tahu kurun ke berapa dah...huhu... spoil mood aku jewww!! --> takde dah tv2 ngn nasik goreng segala

Dulu
Layan tv dari pagi sampai petang --> wakaka, walaupun terpaksa layan Adi & Ayah, Detective Conan, Fifi and the flowertots, power rangers segala ngn sepupu2 junior aku

Sekarang
Merayau/p2 mencari "ular2 jadian". Nanti tak pasal2 terima komplen, apa aku nk jawab???!! Sedap2 je korang jd "ular jadian" --> marah bukan apa, pasal aku sendiri takleh nak jadi "ular jadian"!!!

Dulu
Tak sibuk pun nak tengok jam pukul berapa (walaupun aku ni bukan pemakai jam yg tegar - pelupa doww nk pakai jam segala)

Sekarang
Rajin je mata aku tengok jam pukul berapa (kalau aku lupa pakai jam, mesti hati aku tak aman buat kerja) -- alahai.. Lillahita'ala

Dulu
Petang2 rilek je kat umah sambil menikmati juadah (wa..wa..wa.. kuey, cucur, keropok, mknn2 lain "sihat" yg sewaktu dgn nya) --> makan agik kohhh!!!

Sekarang
Petang2 aku merempit balik kerja balik umah terus layan penat letih segala

Dulu
Rajin layan blog dan hapdet blog

Sekarang
Nak layan & update gak!!! Tp aku sangat letih... time to sleep now... Selamat malam

Assalamualaikum


~Gambar tetap hapdet dow walaupun bz ngan "ular jadian" wakaka~


notes:
**walau mcm mana pun life aku dulu dan sekarang, tp aku tetap diri aku yg dulu dan jugak aku tetap bersyukur kerana kini aku bukan lagi seorang penganggur yg tegar. Alhamdulillah 8 bulan menganggur doww... Seksa hidup takde duit (walaupun duit bukan segalanya)

**Semoga kita semua dirahmati Allah s.w.t. ^_^

4 comments:

khairul onggon said...

Salam... at least dolok dengan knektok ada perubahan ke depan.. jgn sekda perubahan alu.. Tahniah, kurang2 ada juak improvement nak??

Kamil L said...

Yarn-Manusia sentiasa berubah kan :D

Sy Fazidawaty said...

ktk kejo kat cni yarn?congrats dah dpt kejo! =)

yarn said...

+khairul onggon+
salam bro. mena kata ktk. sekurang2nya kmk ada improvement n sik ketinggalan d blkg...

+Kamil L+
yupe! life is not static n too dynamic actually (tol ka ayat tuk? --> tp mksd smpey nak? haha~~~)

+Sy Fazidawaty+
kat faber ge blkg speta yo eh...tauk ktk mek aso

dah d unimas kah? smg hppy dgn sem baru...(mcm ni rslt sem lepas??)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin