Followers

Tuesday, December 9, 2008

aku yang tak pandai akaun

Bila last aku update blog eh? 7hb lepas kan? A'ah...betul... Actually sblm ni ada post Trip To Sarikei (Bahagian I), kan aku cakap aku nak wat bahagian II pulak. Tp kenapa ek, rasa macam malas pulak nak buat yg bahagian II tu.. Wawawa.. Saya diselimuti kemalasan utk 'menyetori' pasal trip tu. bukan pasal tak bes, tp rasa macam cerita tu dah basi (walaupun saya yg mengalaminya masih merasa 'kemanisan' sepanjang masa trip tu). So, buat masa sekarang aku dah nekad, tak mau sambung Trip To Sarikei (Bahagian II)... close case!

Dari semalam sampai la malam ni, tak abis2 lagi dengan kira2 yg mak saya suh buat tu.... Adoyai, apsal kepala aku bongok sampai jadi mcm ni... Aku kalau bab2 akaun mengakaun ni, aku mmg b**g*p sikit. Teringat pulak masa belajar basic akaun sem 2 dulu. Ya Allah, Tuhan je la tahu betapa bongok nya aku. Bayangkan, baru belajar basic aku lambat sungguh nak pickup! (utk pgthn bersama, saya mmg langsung tak ada asas akaun masa sekolah dulu). Memang la, mungkin ramai lagi yg kat luar sana tak ada basic akaun, tp dah jadi genius sekarang. Tp aku ni lain sikit...kalau belajar benda baru mmg sangat2 lambat nak pickup. Sampai kena telaah lebih dari orang lain..hue3x.. Tp alhamdulillah, roomate saya byk membantu dan menyokong saya supaya pandai akaun --terima kasih kawan2-- Akhirnya saya dapat mengcover subjek akaun saya masa sem tu. Tak pernah aku rasa terharu macam tu bila dapat result, sebab hasil daripada usaha keras aku, akhirnya aku berjaya mendapat keputusan yg berbaloi walaupun bukan A..(hahaha). --siapa la tak frust tak dapat skor A, tp tu la...dah syukur sangat aku dapat skor ...tut... utk akaun...wowo...susah akaun tu-- Siapa2 yg pandai akaun tu, aku memang salute la kat korang. Rasanya cukuplah kot aku belajar yg basic je, utk bekalan masa depan je...kalu nk belajar yg complicated tu semua, aku rasa aku tak mampu.. (malas ke tak mampu cik yarn?).. ye la..ye la..aku ngaku aku malas. haha~~~ Buat masa sekarang ni, aku lebih suka nak buat perkara yang aku minat berbanding dengan akaun..hehe..~~~ Apa perkara yg aku minat tu? Smthing yg tak boleh nk d beritahu sekarang. Pasal susah nak realisasikan benda tu... Yang penting, KEJA..KEJA..KEJA..!!! haha~~~

--meja study bersepah aku yg paling aku rindu--
^_^


2 comments:

shila said...

huhu..aku pun xpandai jg..kita bertungkuslumus kan...hua2..len la kak hang, da adik dia dok tolong kan

yarn said...

haha~~
ya not, kita mmg bertungkus lumus..;p
meja kak hg ol da time kemas. laptop pun guna yg hg..wakaka... Laptop hg byk tarikan wpun penuh virus...tol x? hahaha...~~ nk tergelak la bila ingat balik...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin