Followers

Sunday, December 14, 2008

Mini Reunion (Bahagian II)

--B.I.N.T.A.N.G.K.A.M.I--

Entry kali ni adalah berkenaan dengan reunion lagi... (x habes2 reunion...tp di sini saya highlight kan, MINI REUNION okey...). Sblm ni aku pernah jugak masukkan story pasal mini reunion ni, sbb tu entry ni kena letak bahagian II. hehe...

Ok, berkenaan dengan MINI reunion kali ni...memang tersangatlah mini aka kecik bilangannya.. Haha..nak tergelak pun ada, bukan tergelak apa. Kadang2 bila fikir balik, banyak ni je ke kawan aku sebenarnya...? Entahlorr...masing2 bz dengan komitmen masing2... dah tak nak nak join kumpul2 sama2 mcm ni semua.. Tak apalah, bukan susah sangat nak jadi seseorang yg memahami kan... Sekurang2nya kita tahu jugak, hidup ni umpama putaran roda... (apa maksudnya, fikirlah sendiri).

Alahhh...lari topik pulakkk! Kalau mini reunion yg 1st hari tu, ada 3 org peserta je...tp kali ni ada 5 org... (alahai, sedihnya aku nak sebut bilangan tu... tukar je la perkataan reunion tu dengan perkataan lain ehh... tja --> ho do cadangan kah??). Lokasi reunion kali ni pun, ofkos la kat SugarBun (SB) jugak (lenkali tak nak SB2 ni semua..tuka la pulak). Sambil2 melantak tu, sempat la tangan ni gatal2 mencari henpon saya... Ambik henpon bukan nak sms atau call sesiapa, tp nak snap gambar utk dijadikan kenangan... wakaka...(teringat saya muka jiejie tengah 'merinyak' manok goreng!!!). Atas desakan dan untuk tidak mengecewakan cik Jiejie yg tak habes2 suruh aku upload gbr petang tadi, kat sini aku upload la sikit (jie --> gbr selebih eh, ambik soft copy gmh tuk).


++antara makanan yg telah di 'order' oleh jiejie, tja, suria, ija & aku++


++melo, stoberi, kentang goreng, manok goreng, bla..bla..++


++bergambar lbh penting dr makan++
(sambil menggeleng2kan kepala...wakaka)



++muka kenyang++
(kesian adik yg kerja kat situ kena tlg amek gbr..tak apa, dah byr tax kan? wakaka)


++di mana ko ija??? sblh mata je nampak...wakaka++

Abes je sesi bergambar kat SB, rasa mcm tak puas lepak je (n ofkos tak puas hati nak penuhkan lagi memory henpon yg hampir2 nk full ni), kami pun lepak2 la kat taman permainan yg terletak kat belakang BSN Saratok.. yeahh..yeahh.. (walaupun awan hitam kat atas tu mcm tak berapa nak mengizinkan aktiviti yg terlebih pekdah --> nak hujan n baru pas hujan pun). Lepas setel semua kat taman tu, kami terus ke lokasi yg tak dirancang yg seterusnya...iaitu STADIUM saratok... (stadium okeyy).. tp ramai manusia pulak kat situ.. so, hasrat murni nak 'suting' gbr kat situ terpaksa dibatalkan... Maka, utk tidak mengecewakan CIK JIEJIE, saya mencadangkan satu lokasi yg sesuai sikit nak suting tanpa gangguan makhluk2 yg tak diundang... haha... Maka, lokasi seterusnya adalah d Prupok (aku x tau ejaan mcm mana).

Maka, d pendekkan cerita...dari SB lagi sampailah lokasi yg terakhir, sempatlah jugak snap gbr lebih kurang 150 keping... 150!!! utk tempoh 3 jam sahaja (termasuk gbr rumput, pokok, kereta, batu). Mungkin bagi org yg biasa bergambar ni semua, angka ni mmg la kecil. Tp bg aku, angka mcm ni adalah satu pencapaian yg tak berapa nak biasa bagi aku...hehe... Balik tadi, terus mandi...duduk depan laptop... internet lak takleh jalan...waaaa... (hajiejump tauk apo sbb eh)...wakaka... Aku sangat letih dan sampai sekarang masa aku tengah taip entry ni, migrain melanda diriku... (dah telan 2 bijik actifast...huhu...)

++LAYAN JE LA++


++ishh...mcm2 pesen. khusyuk tol amek gbr++


++budak yg mendagu tu namanya jijie...tengah bengang pasal tali sandal dia putus++
(isoke jie, next week pegi SIBU)



++posing plg "NGEGEH"++
(wakaka...hahaha...)


Sebelum aku lupa, dlm banyak2 gbr yg kami snap hari ni...aku dah pilih the best shot of today (betul ke bi aku ni) --> kira gbr terbaik utk hari ni...


~~TADAAAAAA~~

++ tong sampah pun entprem ++
--bukan tong sampah yg aku nak tonjolkan, tp kanak2 ribena tengah syok main buaian tu. sila perhatikan anak panah berwarna merah--



**jie, baruk perasan saya...sik byk gilak gbr awak dlm tuk...awak agak gmh jak, ambik soft copy semo gbr...sik mampu saya nak upload 150. kompem, urg pun menyampah angga muko kito mo lam blog tuk...wakaka!!!!!!

8 comments:

Kamil L said...

hehe..best2 dapat jumpa kawan2 kan :)
wah...patutlah wak pei kat saratok slalu putus, tua2 jak urang main eh...hehehe

yarn said...

hahaha~~~
jiejie...u shud read this comment!!!

"...patutlah wak pei kat saratok slalu putus..."

kamil L-jumpa kawan mmg bes. nang terburai isik perut mun udah huhaaa samo2...

darkk25 said...

owh..dah lame tak buat reunion..
paling ramai kalo buat, 2org je..
itu pun wat kan depan rumah..
haha

yarn said...

darkk25-takleh guna ar perkataan reunion tu darkk kalu setakat 2-5 org..nti ar pk lain nak letak nama ape...

dpn rumah pun bes kan, darkk25? ;p

Willie said...

Best eh gathering. Lamak ku sik molah.

yarn said...

Willie-xhal, pas ktk baca entry kmk tok ktk gathering ngan geng2 ktk juak ;)

Aima.. said...

hahhah.. mmg best la pic yang terpilih. ya.. mesti jijie.. yo bukan kanak2 rebina, yo orng tuo si sedar drik... heheheh... mala jak anok kak jijie.. sowee la mun nyo baco komen tuk.. kih3...

yarn said...

tahniah aima! kerana anda berada di pihak yang benar!!! wakaka!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin