Followers

Monday, March 9, 2009

sekerat jalan....

Salam maulidur rasul utk semua umat Islam...

bangun pagi tadi, aku terus tersentak (wah, jarang2 saya menggunakan perkataan ni). tp sungguh, aku tak iron lagi baju2 kerja aku!!! Esok dah nak kerja... nak tak nak, dlm keadaan paksa rela aku turutkan jugak meng'iron' baju2 kurung aku yg bertimbun (maklumla, bajet iron tu utk 2 minggu...mau tak bertimbun). dalam syok2 gosok baju2 tu, mummy pulak ajak pegi Roban (pasal
dia mengajar kat sana) ambik barang2 dia yg tertinggal kat sekolah tu. lebih kurang sejam, kami sampai kat umah semula pastu sambung gosok baju2 aku yg terbengkalai sekerat jalan (org tua2 pantang sungguh kalau kerja dibuat separuh2 mcm aku ni...huhu~~~ diorang cakap tak elok buat kerja tak abes.. nnti kawen pun separuh2 jugak --> hisshhh, simpang malaikat 44!) tp tu la, percaya qada' & qadar yea adik2, abg2, kakak2 sekalian.

petang2 pulak sesedap rasa je keluar balik ngan family aku --> hishh, tudung e_kean punya pasal la ni. haha~~~ nak beli la kunun2 nya...pastu abes gak RM24 aku beli tudung tu. kalu ku turutkan hati, nak je aku letak balik tudung tu, takmo beli...paham tak kenapa aku tak nak beli? well, rasanya bukan aku sorg perempuan yg punya simptom mcm ni...hehe~~~

erm...aku sajeje taip cita bosan kat sini... nak imbas balik je, apa antara aktiviti boring yg aku telah buat hari ni... kalau nak suh aku senaraikan aktiviti2 boring yg aku buat, mmg tak cukup 5 pages. tp yg paling top aktiviti boring aku hari ini ialah GOSOK BAJU...!!!

Hurmmm...gbr kat bawah ni apa cerita?


ala, tak ada lain la...tuntut utang la tu. mentang2 aku utang byk! aku bayar dah la wei...bulan lepas...ekeke...baru bayar ok, pasal baru keja...hihi..

oK kawan2 sekalian, jgn lupa byr ptptn okey...nanti tak pasal2 tak boleh nak pergi luar negara pasal pasport kena tahan...hehe~~~


Notes:
++ aku sendiri pun tak faham kenapa aku nak guna tajuk kat atas tu...



2 comments:

al-hussaini said...

Salam Maulidur Rasul...

a'a...tajuk maulidur rasul..tetiba jak pasal PTPTN...haha

jangan hangus baju ya time digosok ngan iron. kelak lain jadinya...

yarn said...

+al-hussaini+

ya tandanya tgh sekda idea...ekeke...

sik hangus...kompem...saya peng'iron' baju yg berhemah & beretika...hihihi~~~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin