Followers

Sunday, March 1, 2009

| s.i.t.a.m saya |

Dari pagi tadi wajah langit asyik kaler kelam je.... tahu kan apa dia wajah langit? tipu ah tak tau. tp en. sitam kotor sangat, warna sampai dah tak naek seri. hiperbola tak? ekeke... ah, tensen yg amat!

Situasi 1
Pusing2 kat pasar, aku pun menyarankan kat bonda aku yg aku nak kasi en. sitam ni naek seri sikit. tak padan ngan gelap, pastu kotor pulak...sian sitam... tp si*l tol, aku lupa hari ni ahad, byk pulak kedai cuci keta tutup (mcm la byk sangat kedai cuci keta kat sini). hehe... ada yg open n available pun, servis tak baek. aku mmg tak layan...hehe...

last2 jumpa jugak kedai yg dicari...

Situasi 2
Mak cik aku suh aku amek kazen aku pulak, dia tusen tution kat taman bla..bla.. (sori, aku x ingat nama).

Nade'er (bukan nama sebenar): yarn, kenak pintu tuk sikpat dibukak? (yarn, knp pintu keta ni takleh bukak?)

ah, aku cuak!!! takkan pasal aku cuci keta kat situ terus keta aku turut dilaknat! ah, siapa yg ped*j*l harta aku? (harta ke...?? ekekeke). Sumpah, pasni aku tak pegi dah kedai tu lagi --> hati aku yg bermonolog geram

Situasi 3
Yarn: pok, pohai keto i sikpat bukak pintu kah? pas di anta kedey basuk keto tadik, alu rusak pintu keto i. manas i tuk. aso nk molah reformasi sik tapok2 i ngan kedey yo!!! (pok, knp dgn keta aku? pintu takleh dibuka lepas hantar kdai cuci keta tadi. rosak la pintu keta aku. aku geram ni, rasa mcm nak buat reformasi terang tak berhendap kat kedai tu!!!) --> "Pok" adalah kata nama...

Kesimpulan
Sbb tu la org suh baca buku manual dulu sblm pakai/guna apa2 barang elektronik / mesin dan yg sewaktu dgn nya. ni tak pasal2 free2 dpt dosa maki hamun sumpah seranah kat kedai cuci keta tu...

Sekarang si Sitam aku dah kembali ke seri asal nya...


Sekian

Notes:
++ knp pintu tu takleh bukak dari dlm? kaji ah sendiri...rasanya semua kereta ada lock dia sendiri kat pintu tu...haha~~
++ en. macha, dah tau ke kenapa keta tu dinamai sbg s.i.t.a.m? hehe~~~

8 comments:

khairul onggon said...

kekekeke... pree pree jak dapat dosa kekekeke... sabar2... kekekeke

yarn said...

+khairul onggon+
hihi...tahu takpeeee...

Su iJamm said...

Ingatkan sitam yo pusak tek..

Kamil L said...

hehe..sama kes ngan kamek dolok, nak bukak pintu belakang kenari, sik dpat2..siap marah2 gik yo sebab sik dapat d bukak.. upanya salah tempat tarik..hehehe..

ada kes lagi best, berlaku malam hari, masa kat bintulu, swk, mek parking sebelah keta yg secara kebetulan keta ya sama warna dan spesies ngan keta kamek... Waktu ya kamek nak balit umah ngan kawan mek.. bila mek masuk lam keta kamek, kawan kamek sik masuk2 gik.. kamek heran lah. tercarik2 kamek, upanya kawan mek salah masuk keta, nya masuk lam keta sebelah keta kamek (kebetulan keta ya sik dikunci)... haha.. memang sakit perut mek tetak malam yo.. =))

SyFazidawaty said...

waaaa..kak yarn dah ado sitam!uwaaaa...jelesss!

yarn said...

+Su iJamm+
ukan pusak...ibuk kmk pandey lak berik namo keto yo...mentang2 la wano itam....ekeke... (ooo tedahh...)

+Kamil L+
yohhhh!!!! apo kesss!!! smpey masuk lam keto urg lain...??!!! hahaha ~~~ mun la ado owner keto yo mpun d tempat kejadian, mesti lagik biru muko kawan kitak...haha~~~

(bro, ktk berjaya membahakkan tetak kmk -> ayat apakah itu?)

+SyFazidawaty+
harus itewww...hihi~~~ juh rawon!!! ^_^

macha_sezs said...

sitam untuk kucing la!!
xkire.xkire..nak kucing jugak~~!!

sambil hentak2 kaki tanda protes..

hahaha

yarn said...

+macha_sezs+
sukati aku laaa...




hahahaha...

*aku takleh nk imejin ah ko hentak2 kaki tu...hahahahaha~~~ "hati ko rapuh tak en. macha? ehehe..."

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin